Megerőszakoltatta lányát a pécsi nő

Betegesen rettegett attól, hogy a lánya züllött életet fog élni, ezért unokatestvérével ördögi leckét tervelt ki egy mélyen vallásos nő. A pécsi asszony rokona leitatta, kikötözte és molesztálta a 13 éves gyereket. Miközben a férfi erőszakolta, a lány sírva könyörgött a szomszéd szobában várakozó anyjának, aki azonban szentül hitte, hogy a tanítás hatni fog.

A pécsi belváros egyik eldugott utcájának régi vasajtaja mögött két évvel ezelőtt „józan ésszel felfoghatatlan” dolgok történtek. Így jellemezte az ügyész azt a bűnügyet, amelyben szexuális erőszak, szexuális visszaélés és kiskorú veszélyeztetése miatt indítottak eljárást.

Gondos nagybácsinak tűnt

Az első- és a másodrendű vádlott is bilincsben „érkezett” a pénteki tárgyalásra: egy 40 év körüli férfi, és egy nála alig idősebb asszony. Első ránézésre mindketten ártalmatlan, békés embereknek tűnnek, nehéz elképzelni, hogy elkövették mindazt, ami a vádiratban olvasható.

Az asszony a munkahelyén találkozott az évek óta nem látott unokatestvérével. Kiderült, mindketten hívők, és hasonló gyülekezetekbe járnak. Mária bemutatta Zsoltnak az akkor 13 éves lányát is. A férfi először gondos nagybácsiként viselkedett a gyerekkel, később azonban más szemmel kezdett rá nézni.

Clipboard11

Nyugodtan hallgatta a sikoltozást

Máig nem tudni kinek az ötlete volt, de Zsolt és Mária kitalálták, hogy a serdülő lányt meg kell leckéztetni, nevelési célzattal ki kell kötözni, és át kell élnie, milyen érzés, ha elrabolják és erőszakoskodnak vele.

Két évvel ezelőtt Zsolt félrehívta a kislányt az egyik szobába, kikötözte az ágyhoz, levetkőztette, és csak a kezét használva molesztálni kezdte. A rémült gyermek sikoltozott, segítséget kért a konyhában ülő anyjától, aki a vád szerint nyugodtan hallgatta végig a borzalmas beavatást.

Alkohol és bántalmazás pedagógiai céllal 

Később többször előfordult, hogy Zsolt a látogatásai alkalmával arra kérte a lányt, hogy üljön az ölébe, majd a kiskamasz melleit simogatta. Egyszer Zsolt és Mária azt találták ki, hogy szintén pusztán pedagógiai céllal, leitatják a lányt. A lerészegedett gyerekkel ezután is erőszakoskodott a férfi, sőt arra kérte a kábult kislányt, hogy a nemi szervét is fogja meg.

Megdöbbentek a hívők

A lány később a gyülekezet vezetőinek elmondta, mi történt vele. A megdöbbent hívők elhívták Zsoltot és Máriát és szembesítették a vádakkal.

Az ügyész szerint a férfi is elismert néhány dolgot, az anya pedig rezzenéstelen arccal szinte mindent bevallott.

Clipboard12

A gyülekezet tagjai azonnal feljelentést tettek, Zsoltot és Máriát őrizetbe vették, a kislányt pedig a vallási közösség egyik tagjának gondjaira bízták.

A bíró szerint egyértelmű, mi történt

Az ügyész azzal zárta a perbeszédét, hogy a lány vallomása hiteles, ezt a szakértői vizsgálatok is alátámasztják.

A gyülekezeti szembesítés után, a rendőrségi kihallgatásokon, és a bíróságon a két vádlott már tagadta, hogy bármit is elkövettek volna.

A bíró szerint a bizonyítékok egyértelműek, a lány vallomása hiteles, ezt a szakértők is megerősítették. A gyülekezet tagjai, akik ott voltak a szembesítésen, hallották, ahogy a vádlottak magyarázkodnak, és sok mindent beismernek. Sőt, Zsolt egyik zárkatársa is azt vallotta a bíróságon, hogy a férfi neki is elmondta, megbánta, amit tett.

Öt és nyolc év szabadságvesztés

A bíróság szerint mindkét vádlott bűnös a szexuális bűncselekmények miatt, a férfi az elkövető, az anya a bűnsegéd, mert mindent hagyott, sőt, őt még kiskorú veszélyeztetése miatt is elítélték. Zsolt nyolc évet kapott, Mária ötöt.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész három nap gondolkodási időt kért, a vádlottak és védőik viszont felmentésért fellebbeztek.