A ma 70 éves Sylvester Stallone meseszép lányaival vette be a Francia Riviérát

Születésnapja alkalmából családi kiruccanást szervezett a Rocky sztárja.

Sylvester Stallone fogta az egész családot és elutazott Dél-Franciaországba, hogy szerettei körében ünnepelhesse ma a jeles napot, amikor is elfújhatja a 70 szál gyertyáját a születésnapi tortáján.

 

A fehér melegítőszettben és sportcipőben a reptéren lefotózott színész egy nappal nem nézett ki többnek hatvannál, amit minden bizonnyal jó fizikumának, sportos szerelésének és alig őszülő frizurájának köszönhet. Felesége a 47 éves Jennifer Flavin szinte sugárzott férje mellett, ő egy rózsaszín felsőben és tapadós farmerben mutatta meg irigylésre méltó alakját. Akik azonban leginkább felkeltették a járókelők figyelmét azok Stalonne meseszép lányai voltak, Sophia, Sistene, és Scarlet.

Sly 1946. július 6-án született egy Szicíliából bevándorolt fodrász és egy asztrológusnő fiaként a kétes hírű New York-i Hell’s Kitchen (Pokol Konyhája) nevű városrészben. Első komolyabb szerepét 1974-ben A lordok bandája című filmben kapta, aztán 1976-ban eljátszotta az általa írt Rocky címszerepét, egy csapásra ünnepelt sztár lett. A film tíz Oscar-jelölést kapott, ebből kettőt Stallone, a legjobb férfi főszereplő és a legjobb eredeti forgatókönyv kategóriában.

 


Sylvester Stallone filmbéli edzőjével, Burgess Meredith-szel. Fotó: getty Images

 

1976 és 2015 között a Rockynak hét folytatását készítette el, a legutóbbi, amelyben Rocky Balboa már idős edzőként tér vissza, Creed – Apollo fia címmel került a mozikba 2015-ben. A bemutatót komoly szakmai elismerés övezte. Stallone élete alakítását nyújtotta, amelyért 2016-ban elnyerte első Golden Globe-díját, és Oscar-díjra is jelölték a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában.

Másik óriási sikere a vietnami háború poklát megjárt veterán hős, John Rambo története, amely négy folytatást ért meg 1982 és 2014 között. 1991-ben került a mozikba a nagy sikerű Oscar, egy évvel később az Állj, vagy lő a mamám!, majd a Cliffhanger – Függő játszma és A pusztító következett. Főszerepet játszott továbbá A specialista, a Dredd bíró és a Bérgyilkosok című alkotásokban is.

Az 1980-as és 1990-es években az akciófilmek csillagaként “Sly” az egyik legjobban fizetett hollywoodi sztár volt. Aztán egy ideig nem volt túl sok szerencséje, mindenki azt gondolta, hogy leáldozott a karrierje, mire ő összeszedett egy halom régi akcióhőst, és elkészítette a Feláldozhatók szériát, olyan sztárokkal, mint Jason Statham, Jet Li, Mickey Rourke, Bruce Willis és Arnold Schwarzenegger.

 

Jean-Claude Van Damme, Jason Statham, Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone, Dolph Lundgren and Scott Adkins A feláldozhatók 2 premierjén. Fotó: Wire Image

Jean-Claude Van Damme, Jason Statham, Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone, Dolph Lundgren and Scott Adkins A feláldozhatók 2 premierjén. Fotó: Wire Image

 

Magánéletének botrányait és tragédiáit örömmel teregette ki a bulvársajtó, és évtizedeken keresztül volt is miről beszámolniuk. Háromszor nősült, jelenlegi feleségével, Jennifer Flavinnal 1997-ben házasodtak össze, három lányuk született. Első házasságából származó fia, Sage szívbetegségben halt meg 36 évesen.

Stallone nem akar nyugdíjba menni, a Creed folytatását tervezi, ezenkívül ír, különféle edzésterveket és táplálkozási tanácsokat ad az olvasóknak, fest és szobrászattal is foglalkozik, több kiállítása is nyílt. Csillaga 1984 óta látható a hollywoodi Hírességek sétányán.