Szexuális erőszak a német strandokon

Egyre több a szexuális erőszak a német strandokon - ez derül ki egy rendőrségi belső levelezésből. A Bild című napilap azt írta: fiatalok az elkövetők, sőt úgy tudják, nagy részük bevándorló. Az M1 németországi tudósítója azt mondta: az áldozatok között sokszor gyerekek is vannak.

Egyre több a szexuális erőszak a strandokon Németországban – ezt írta a düsseldorfi rendőrség belső levelezésére hivatkozva a Bild.

A német lap szerint a rendőröket e-mailben tájékoztatták arról, hogy általában fiatalokból álló csoportok egyre több szexuális bűncselekményt követnek el a német strandokon. Úgy tudják: a belső levelezésben az is szerepel, hogy “az elkövetők legnagyobb része bevándorló”.

Az M1 németországi tudósítója azt mondta: az áldozatok többségében fiatal lányok, de a jelentésből az is kiderül, hogy nagyon sok a gyerekek, a kisfiúk és kislányok ellen elkövetett szexuális bűncselekmény.

Köln, 2016. január 6.  Rendőrök igazoltatnak gyanúsítottakat a kölni főpályaudvarnál 2016. január 6-án. Szilveszter éjszaka mintegy ezer, szemtanúk beszámolói alapján arab kinézetű, feltehetőleg észak-afrikai férfi gyűlt össze a kölni főpályaudvar környékén, ahol számos nőt molesztáltak.  (MTI/AP/Marius Becker)

Korábbi kölni felvételek. (MTI/AP/Marius Becker)

Az elkövetők többsége pedig bevándorló, akik ezt csoportosan követik el – tette hozzá. Ebben a jelentésben arra is felhívják a rendőrök figyelmét, hogy ne a dokumentumaikban szereplő címüket regisztrálják, hanem készítsenek róluk fényképet, írják le az általuk beszélt nyelvet, és kérdezzék meg, hogy hol tartózkodnak. Minderre azért van szükség, mert nagyon sokan nem valós papírral igazolják magukat.

Nem ez az első eset, hogy Németországban bevándorlók csoportjai szexuális támadásokat követtek el. A kölni és berlini tömeges nemi erőszak után több esetre derült fény Németországban, Ausztriában, Svájcban, Finnországban és Svédországban is.

Legutóbb, hétvégén fiatal lányokat zaklattak migránsok Svédországban, két szabadtéri fesztiválon. A történtek kísértetiesen hasonlítanak a kölni szilveszteri esetekhez: a lányokat bekerítették, és akaratuk ellenére megcsókolták őket, vagy a ruhájuk alá nyúltak.

Tudósítónk azt mondta: a rendőrök nem tudják elfogni az összes elkövetőt, mivel nagyrészük észak-afrikai utcákon élő fiatal. Mindössze két elkövetőt sikerült őrizetbe venni, mivel ők egy menedék központban laknak, így sikerült a lányoknak azonosítani őket.

Úgy tudni, több mint húsz szexuális támadás történt a hétvégén, a svédországi fesztiválokon, ebből négy alkalommal szexuális erőszak miatt tettek feljelentést.