Tízezrek ünnepelték a magyar válogatottat a Hősök terén

Megérkezett a magyar válogatott Budapestre. A játékosok a reptéren tartott sajtótájékoztató után a Hősök terére mentek, ahol több tízezer szurkoló gyűlt össze az ünneplésükre. Az egyenként színpadra lépő focistákat hatalmas üdvrivalgással fogadta a tömeg. A csapat hazatérése percről percre.

Dzsudzsákék elmentek a Hősök teréről

A rendezvény, majd a szurkolókkal való közös fényképeszkedés háromnegyed nyolc körül ért véget, a válogatott tagjai buszokra szálltak, és a szurkolók nagy többsége is elhagyta a Hősök terét.

“A nézését meg a járását”

Dzsudzsák Balázs és Bernd Storck megszólalása után Rakonczai Imre zenész fellépésével folytatódott az ünneplés, aki slágerrészleteket adott elő, köztük az Újra itt van a nagy csapat és A nézését meg a járását refrénű dalokat. A tapsoló, táncoló játékosok bekapcsolódtak az éneklésbe is, többük a telefonjával videózott.  Ezután Betty Love, a Soho Party énekesnője, az együttes Az éjjel soha nem érhet véget című dalát adta elő, közösen a tömeggel és a focistákkal. A szerzemény a magyar futballválogatott hivatalos dala.

A slágercsokrot követően a tömeg elénekelte a himnuszt, majd a csapatot éljenző skandálásba kezdett. Koko ezután megköszönte a szurkolónak, hogy eljöttek ünnepelni a csapatot. A válogatott tagjai negyed nyolc után pár perccel vonultak le a színpadról, majd a a mögötte elkerített részen először hozzátartozóikkal, ismerőseikkel beszélgettek, fotózkodtak. A játékosok ezután odamentek a szurkolókhoz is, közös fényképeket készítettek velük, autogramokat adtak.

Külön örülnek, hogy összekovácsolták a nemzetet

A színpadon Dzsudzsák Balázs csapatkapitány megköszönte a szurkolást, a biztatást, a pozitív üzeneteket. Mint mondta, külön örülnek neki, hogy a futballjukkal sikerült összekovácsolniuk a nemzetet.

Bernd Storck szintén mindenkinek megköszönte a támogatást, és azt, hogy ennyien megjelentek a Hősök terén valamint az Eb-meccseken a stadionokban. Ez a csapat a jövő csapata, és megérdemelte az elért eredményt, egyre jobb teljesítményre volt képes, most pedig újabb feladat, a világbajnoki selejtező áll előtte. Ígérni semmit nem tud, de keményen fognak dolgozni, mindent megtesznek a sikerért – mondta a szövetségi kapitány.

Dzsudzsák Balázs kiemelte, vannak, akik már nincsenek köztünk, Eisemann László masszőr és Fülöp Márton kapus, akik nélkül a csapat nem lenne az, ami.

Budapest, 2016. június 27. Drónnal készült felvétel a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságról hazatérő magyar labdarúgó-válogatott ünneplésére összegyűlt tömegről a fővárosi Hősök terén 2016. június 27-én. Az előző napon a csapat kikapott Belgiumtól a nyolcaddöntőben, így kiesett. MTI Fotó: Ruzsa István

Hősök tere 2016. június 27-én. MTI Fotó: Ruzsa István

Kokóval skandál a tömeg, Böde már pezsgőzik

Király Gábor lépett fel először a színpadra, majd egyenként a válogatott többi tagja, akiket a tömeg üdvrivalgással fogadott. A játékosokat Kovács István Koko műsorvezető szólította, nevüket a több ezer szurkolóval együtt skandálva. Böde Dániel kezében egy pohár itallal, feltehetően pezsgővel lépett a színpadra.

“Ezt könnyebb elviselni”

Megérkezett a Hősök terére a válogatott busza. A játékosokat a tér hátsó részén hozzátartozóik, arrébb szurkolók tömege várta, akik már több ezren vannak a színpad előtt, és és megtöltik a teret. Gera Zoltán azt mondta, látszik mennyit jelent a magyar embereknek a futball, ami nagyon nagy megtiszteltetés és öröm a válogatott számára. Nem tudja hova tenni, hogy ennyi ember ünnepli őket, ezt könnyebb elviselni, mint amikor valami probléma van – fogalmazott.

Elindult a csapat a városba

Rendőri kísérettel halad a válogatott busza a belváros felé, amelyhez nem engednek közel más járművet.

Elek Ákos családja végigsírta a himnuszt

Megszólaltak az M1-en hozzátartozók is, Elek Ákos felesége, azt mondta, amikor férje pályára lépett az Eb-n, az egész himnuszt végigsírta a család, hatalmas élmény volt a számukra. Óriási, felfoghatatlan érzés, hogy egy egész ország a játékosokért szurkolt – tette hozzá.

Gera Zoltán, MTI Fotó: Kovács Tamás

Egyedülálló tapasztalat volt Gera számára

Király Gábor kapus a válogatott teljesítménye kapcsán a sajtótájékoztatón azt mondta, a csapat legnagyobb erénye a tolerancia volt, a játékosok mindent egyénieskedést félretettek a siker érdekében. Minden klappolt, mindenki a csapat sikerét akarta, nagyon sokat dolgoztak ezen, jól akartak szerepelni – mondta. Gera Zoltán hangsúlyozta, számára egyedülálló tapasztalat volt, hogy semmilyen feszültség nem volt a csapat körül a felkészülés során sem, ahogy az egyébként más, több hetes edzőtáborokban előfordul.

Bernd Storck szövetségi kapitány arról beszélt, a nemzeti tizenegy lépésről lépésre fejlődött a mostani szintre, amellyel szemben az elvárásoknak ezek után is ugyanolyannak kell lenniük, mint az Eb előtt, a további fejlődéshez pedig időre van szükségük. Bízhatunk a jövőben, bízhatunk ebben a csapatban, amely láthattuk, hogy nemzetközileg is versenyképes – hangsúlyozta.

Megérkezett Budapestre a válogatott

Budapest, 2016. június 27. A magyar labdarúgó-válogatott tagjai megérkeznek a Liszt Ferenc-repülőtérre MTI Fotó: Kovács Tamás

Délután öt óra tíz perckor landolt a magyar labdarúgó-válogatott gépe a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtéren. Szurkolók nincsenek a helyszínen, de nagyon sok az újságíró és az operatőr. Az öltönyös játékosok, mielőtt a reptéri buszba szálltak, a gép előtt sorba állva integetve üdvözölték a rájuk várakozókat.

Bernd Storck, MTI Fotó: Kovács Tamás

A válogatott tagjai csoportfotózáson vesznek majd részt, és sajtótájékoztatót is tartanak. Közben a Hősök terére folyamatosan érkeznek a szurkolók – mondta el az M1 helyszíni tudósítója.

 

Elindult Franciaországból a magyar válogatott

A szurkolók már itthon vannak

Hétfőn több szurkolókkal teli repülő érkezett haza Magyarországra, a franciaországi Toulouse-ból reggel óta három járattal jöttek a drukkerek, a ma délutáni, utolsó gépen körülbelül kétszázan utaztak – tudósított az M1 Ferihegyről.

Forgalomkorlátozás a Hősök tere környékén

A Budapesti Közlekedési Központ közölte, hogy hétfő este a Hősök terénél, ahol a szurkolók a magyar labdarúgó-válogatottat ünneplik majd, forgalomkorlátozásokra kell számítani, valamint módosul több busz- és trolijárat menetrendje. A rendezvény és annak előkészületei miatt már délután lezárják a Hősök terét és környékét. A rendezvény után  sűrűbben közlekednek majd a metrók, valamint a 4-es és a 6-os villamosok.

A menetrend

A magyar válogatott délután érkezik haza Franciaországból, a csapatot szállító repülőgép 17 óra körül száll le Budapesten. Ezután egy sajtótájékoztatót tart a magyar csapat. Az MLSZ azt kéri a szurkolóktól, hogy a az Eb-nyolcaddöntős együttest 18 órától, a Hősök terén köszöntsék.

A válogatott köszöntését követően egy koncerttel ünnepelhet az összes magyar szurkoló, amelyen a hangulatot meglepetésvendégek fellépése adja majd.

Vajon ki volt a legjobb?

A franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon már nincs versenyben a magyar labdarúgó-válogatott, de a várakozáson felüli szereplés miatt elismerés illeti a csapatot. De ki volt a legjobb? Az m4sport.hu az Ön véleményére is kíváncsi.

Akikre büszkék vagyunk:

Szövetségi kapitány: Bernd Storck

Támadók:

Böde Dániel, Dzsudzsák Balázs, Németh Krisztián, Nikolics Nemanja, Priskin Tamás, Szalai Ádám

Középpályások:

Elek Ákos, Gera Zoltán, Kleinheisler László, Lovrencsics Gergő, Nagy Ádám, Pintér Ádám, Stieber Zoltán

Védők:

Bese Barnabás, Fiola Attila, Guzmics Richárd, Juhász Roland, Kádár Tamás, Korhut Mihály, Lang Ádám

Kapusok:

Dibusz Déne, Gulácsi Péter, Király Gábor