Mi a közös a tetoválásban és a Brexitben?

Ezzel a kérdéssel próbálja felhívni a figyelmet a Brexit veszélyeire a Soho egyik tetoválószalonja, ahol kifejezetten ízléstelen, de ingyenes testrajzokkal szemléltetik a mai népszavazás rizikóit.

Mi a közös a tetoválásban és a Brexitben? Mindkettő végleges és másnap már mindenki bánja, hogy bevállalta – állítják a Mi vagyunk Európa kampány tagjai, akik a londoni Sohónál tetoválóművészekkel tüntettek sajátos módon a Brexit ellen.

“Azt akarjuk, hogy rájöjjenek a szavazók arra, hogy a mai szavazást nem lehet félvállról venni” – mondta Rosie Warin, aki ezzel a reklámfogással szeretné rávenni a brit fiatalokat arra, hogy tartsák bent voksukkal Nagy-Britanniát az Európai Unióban.

Szerinte az otthon maradó állampolgárok egy rosszul sikerült tetováláshoz hasonlóan következő reggel fognak rádöbbenni, hogy mekkorát hibáztak, és egész életükben bánni fogják, hogy nem szóltak bele országuk jövőjének alakulásába” – mondta a CNN-nek.

fal

A kínálat szinte végtelen

Rengeteg tetoválás közül választhatnak az érdeklődők. Bár a művészek szívük szerint senkit sem szeretnének Brexites jelképekkel megbélyegezni, elrettentésnek közszemlére rakták Nigel Farage UKIP-es vezető és Boris Johnson londoni expolgármester karikatúráit ezekkel az ironikus üzenetekkel:

Vakon hajózni – A te döntésed, de vigyázz, mert végleges – Bele a bizonytalanságba – Dobd el a kockát – A jövő nagyon ködös

Már több maradáspárti szavazó is kapott ilyen tetoválást, ők bevallásuk szerint azért vállalták be a fura rajzokat, mert ezzel sajátos módon tudják kiemelni a szavazás történelmi jelentőségét és veszélyeit.

tetkók