Ennyit hozott a magyar meccs a fogadóknak

Közel 430 millió forint nyereményt fizetett ki a Szerencsejáték Zrt. azoknak, akik a magyarok győzelmére fogadtak a labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának kedd esti első mérkőzésén.

Kemecsei György a Szerencsejáték Zrt. Tippmix-szakértője a hirado.hu-nak elmondta, hogy az Eb kapcsán már két fogadási rekord is megdőlt hazánkban. Többek között rekord mennyiségű fogadás érkezett a június 14-i Ausztria-Magyarország párharcra, több mint 910 ezren adták le tippjeiket. Ebből 43 százalék fogadott az osztrák győzelemre, 24 százalék döntetlenben gondolkozott, míg – meglehetősen magas arányban – 33 százalék hitt a magyar sikerben.

Bordeaux, 2016. június 14. Szalai Ádám (k) gólt rúg az osztrák válogatott kapujába a 2016-os franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja első fordulójában játszott Magyarország-Ausztria mérkőzésen Bordeaux-ban 2016. június 14-én. (MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit)

Szalai Ádám gólt rúg az osztrák válogatott kapujába a 2016-os franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja első fordulójában játszott Magyarország-Ausztria mérkőzésen. (MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit)

A szakértő megjegyezte, hogy még a mérkőzés napján is közel ötszörös pénzt kereshetett valaki azzal, ha Geráékat nevezte meg győztesnek.

Hogy a csapat sikerei mennyit számítanak a fogadásoknál is, jól mutatja, hogy a norvég-magyar mérkőzésnél még a fogadók döntő többsége, 85 százaléka, jósolt norvég sikert.

A kifizetett nyeremény is rekord összegnek számít: közel 430 millió forintot vehetnek át a jól tippelők.

Kemecsei György kiemelte, hogy több mint 2500-an fogadták meg a minimum kétgólos magyar sikert, amelynek tizenháromszoros volt a szorzója és legalább ezerötszázan pontosan el is találták a mérkőzés végeredményét.

A szurkolók többsége nagyon bízott a tét meccsen utoljára 2014. december 12-én gól szerzett Szalai Ádámban. Külön lehetőségként felajánlott, “Szalai Ádám szerez gólt” kérdésre az eseményre fogadók 78 százaléka tippelte ugyanis igennel.

Budapest, 2016. június 14. Szurkolók a budapesti Kuplung romkocsmában a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja első fordulójában játszott Ausztria - Magyarország mérkőzés alatt 2016. június 14-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Illusztráció. MTI/Balogh Zoltán

A kedd esti sikeren felbuzdulva vannak, akik már tovább latolgatják a magyar esélyeket, hozzávetőlegesen ezren hisznek abban, hogy akár magyar Eb-győzelemmel is zárulhat a válogatott számára a kontinensviadal. Ezzel még mindig nagyot lehet kaszálni, pedig a korábbi 300-szoros nyereményszorzó a győztes mérkőzést követően már “csak” 150-szeres.

A szakértő elmondta, hogy egyébként az idei Eb egyéb meccseire is szívesen fogadnak az emberek, a portugál-izland mérkőzés például alig maradt alul a magyar meccsel szemben: 855 ezer fogadást kötöttek meg.