Ezért gyújtották fel a migránsok a düsseldorfi tábort

Bosszúból gyújtották fel a migránsok a düsseldorfi menekülttábort, mert szerintük szándékosan nem ébresztették fel a Ramadánt ünneplő lakókat, akik ezután az iszlám szabályai szerint estig nem ehettek semmit.

Két marokkói migráns szerint szándékosan nem ébresztették fel a Ramadán szabályait betartó bevándorlókat a düsseldorfi központ iráni biztonsági őrei – írta a német Express. Az iszlám ünnep alatt ugyanis tilos étkezni azután, hogy felkel a nap.


Enni vagy nem enni – már régóta ment a harc

A menekülttábor lakói már sokszor összevesztek az iszlám szabályok betartása miatt, és végül két részre szakadtak.

Az egyik csoport szigorú böjtöt szeretett volna tartani. Ez azt jelentette volna, hogy napkeltétől napnyugtáig tartózkodniuk kell az evéstől, ivástól, dohányzástól, a nemi kapcsolattól, kerülniük kell a dühöt, az erőszakot.

De rengetegen a szokásos időben szerettek volna reggelizni, ebédelni és vacsorázni. Sokszor vitáztak emiatt a radikálisabb csoporttal, gyakran megfenyegették egymást és a tábort vezető Vöröskereszt munkatársait is.

Saját szállásukat gyújtották fel

Végül felgyújtották az 5000 négyzetméteres épületet, ahol a tűz idején 130 ember tartózkodott, de szerencsére mindannyiuknak sikerült kimenekülnie.
Hetven tűzoltónak sikerült végül megfékeznie a lángokat, 28 menedékkérő és 2 tűzoltó füstmérgezést szenvedett.

A Vöröskereszt munkatársai szerint már várható volt egy hasonló incidens, mivel az elmúlt napokban rengeteget fenyegetőztek a migránsok.