Nemzetbiztonsági kérdéseket vet fel a Jobbik egy arab üzletember miatt

Gyöngyösi Márton, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője keddi budapesti sajtótájékoztatóján sajtóhírekre hivatkozva egy török, egy jordán és egy szaúdi szálon keresztül feltételezett visszaéléseket. Úgy fogalmazott: mindhárom ügynek köze van a magyar nemzeti kereskedőházakhoz, műemlék-fejlesztésekhez és Orbán Viktor miniszterelnök vejéhez.

Szavai szerint az FBI is körözött és terrorizmus finanszírozásával hozták hírbe a szaúdi Ghaith Pharaon-t, akinek a cége a Postabank egykori székházát vette meg egy olyan vállalkozástól, amelyben a kormányfő vejének is érdekeltsége van. Szerinte “Orbán Viktor családja és miniszterei terroristákkal üzletelnek”.

Gyöngyösi Márton

Gyöngyösi Márton feltételezése szerint a székház helyén luxusszálloda épül. Erre utal egyebek mellett, hogy 525 férőhelyes mélygarázs létesül, a fővárosi önkormányzat felbontotta a környéken az átmeneti hajléktalanszálló üzemeltetésére kötött szerződést és díszburkolattal látja el a teret – sorolta a képviselő, aki szerint a nemzetgazdasági tárca Várba költözése esetén a minisztériumi épület is a cég kezébe kerülhet.

Szerinte az eset bűncselekmények sorozatát feltételezi és “Orbán Viktor zsarolhatóságán keresztül” nemzetbiztonsági kockázatot jelent. Úgy értékelt: a nemzeti együttműködés rendszere egy korrupt és gátlástalan rendszer fedőneve, ami kizárólag a kedvezményezettek előnyökhöz juttatásáról szól.

A jobbikos politikust megkérdezték az alaptörvény kedden elfogadott, terrorveszélyhelyzettel összefüggő módosításáról is. Azzal indokolta, hogy megszavazták a kétharmados támogatást igénylő változtatást, hogy a kormánypártok a legfontosabb módosító javaslataikat elfogadták és elmozdultak a kritikus pontokon, így meggyőződése szerint egy jó törvény született, ami Magyarország biztonságát, védelmét szolgálja, továbbá egyensúlyt teremt a vészhelyzet esetén szükséges kormányzati intézkedések és a szabadságjogok között.