Földi reméli, hadifogolytáborrá válik a kiskunhalasi állomás

Ez egy háborús helyzet, az ellenfél egyszerűen nem tűri a törvényt - mondta az M1-en a szakértő.

A szakértő szerint a Kiskunhalason lévő bevándorlók nem akarják betartani a törvényt. Ezért – ahogy mondta – nagyon határozottan kell fellépni velük szemben. Ami ma Kiskunhalason folyik, az egy háborús helyzet; az ellenfél egyszerűen nem tűri a törvényt – mondta az M1-en a szakértő.

Kérdésre válaszolva, azt mondta, reméli a kiskunhalasi tábor hadifogolytáborrá válik. Földi László szerint egyre keményebben kellene fellépni a migránsok ellen, mert akik ideérkeznek, azok muszlim katonák vagy egyszerűen csak olyan arab emberek, akik csak a keményebb fellépésből értenek.

A Németországban nemrég őrizetbe vett terroristagyanús emberekkel kapcsolatban Földi László elmondta: a legrosszabb információ velük kapcsolatban az, hogy még 2014-ben készítették fel őket európai merényletek elkövetésére. Ami azt jelenti, hogy ez napirenden volt a 2015-ös vándorlás első pillanatától kezdve. Tehát nem arról van szó, hogy a tömegek elindultak, majd az ISIS észbe kapott, és elküldte az embereit is, hanem az első pillanattól fogva nagy létszámban küldtek Európába potenciális elkövetőket – hangsúlyozta Földi.

Földi László emberkereskedelemnek nevezte az embercsempészek tevékenységét, mert szerinte az idejövő emberek a kárvallottjai lesznek az érkezésnek, bármilyen cél is motiválta őket.

Hangsúlyozta: a terrorizmus lényege a figyelemfelhívás. Egy, a labdarúgó Európa-bajnokság idejére időzített esetleges támadással kapcsolatban elmondta, a terroristáknak ez egy PR-nak is megfelelne.

Átlagosan 32 napot tölt a magyar befogadóállomásokon egy menedékkérő, ennyi idő telik el az érdemi döntésig – ismertette a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az év első hónapjainak statisztikáját. Bakondi György az M1-en közölte: a törvényeket mindenkinek be kell tartania, így nincs arra mód, hogy más táborba helyezzenek embereket vagy meggyorsítsák az eljárást. Az M1 tudósítója szerint Kiskunhalason csütörtökön is csoportokba verődve skandáltak és tiltakoztak a migránsok; a Bács-Kiskun megyei befogadóközpontnál továbbra is fokozott a rendőri jelenlét.