MSZP: helyi ügyekről szóljon a dunaújvárosi kampány!

Mesterházy Attila szocialista országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: azért tartják fontosnak, hogy helyi ügyekről szóljon a dunaújvárosi képviselő-választási kampány, mert utána ezeket kell képviselni a közgyűlésben is. Szerinte Ilyen értelemben nem országos kérdés a mostani választás.

A térség MSZP-s országgyűlési képviselője szerint felméréseik azt mutatják, hogy az ő jelöltjük, Selyem József a legesélyesebb, neki van a legjelentősebb támogatása és hiteles személy.

Mesterházy Attila, a Magyar Szocialista Párt vezérszónoka felszólal a magyar kormány és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) közötti, a WHO budapesti központjának létrehozását célzó megállapodásról szóló vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2016. május 24-én. MTI Fotó: Soós Lajos

Mesterházy kitért Orbán Viktor keddi dunaújvárosi látogatására is, ahol a miniszterelnök a Modern városok program keretében több mint húszmilliárd forint értékű fejlesztésekről írt alá megállapodást Cserna Gábor (Fidesz-KDNP) polgármesterrel. Mesterházy Attila azt mondta: örülni kell, ha egy város fejlesztésére költségvetési forrásokat szán a kormány, de azt várta volna a miniszterelnöktől, hogy megnyugtató választ adjon a Dunaferr sorsát illetően, hiszen a térség egyik legnagyobb foglalkoztatója a cég.

Selyem József, a párt képviselőjelöltje arról beszélt, hogy az MSZP szeretett volna nyilvános vitát a jelöltek között, de senki sem volt erre hajlandó. Kampánytapasztalatairól úgy fogalmazott: sok az elégedetlen ember, a felvetett probléma és a megválaszolatlan kérdés. Az embereknek “egyre inkább és egyre hangosabban” van elegük a kormányzati politizálásból és a helyi önkormányzat munkájából is – mondta.

Dunaújvárosban azért tartanak időközi önkormányzati választást vasárnap, mert a 4. számú egyéni választókerületben a gyilkossággal gyanúsított Gál Roland (Fidesz-KDNP) képviselő – miután Dunaújváros közgyűlése visszahívta valamennyi bizottsági, tanácsnoki és felügyelőbizottsági tisztségéből – lemondott mandátumáról. A választáson kilenc jelölt indul.