CÖF: az EU intézményrendszerét meg kell reformálni

Csizmadia László, a CÖF alapítója, a CÖKA elnöke a migrációval foglalkozó országjárásuk tapasztalatait összegezte.

A Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) szerint az Európai Unió (EU) nem képes megvédeni határait, “bürokrata elitje” nem veszi figyelembe állampolgárai tiltakozását, ezért szükséges a közösségi intézményrendszer reformja.

Csizmadia László, a CÖF alapítója, a CÖKA elnöke szerdán Budapesten, a migrációval foglalkozó országjárásuk tapasztalatairól tartott sajtótájékoztatón kijelentette, az EU-t “végzetes kór támadja”, amelynek hordozója az elavult intézményrendszer: az Európai Parlament, valamint Európai Bizottság, illetve azok vezetői.

Csizmadia László

Csizmadia László (Fotó: MTI)

“Az EU immunrendszere felborult, a védelmi funkciók összeomlottak, megjelentek az autoimmunitás jelei, amelyek pusztulásra ítélhetik az európai közösség népeit” – fogalmazott. Csizmadia László szerint az európai többség azt látja, hogy saját vezetőik támadnak a polgári demokráciára és a keresztény értékeken nyugvó civilizációra.

Az unió intézményi működésének talpra állításához a fontossági sorrendeket úgy kell meghatározni, hogy “primátust kapjanak a tagország társadalmainak érdekei”. A pártpolitikai érdekharcokat az EU-ból azonnal száműzni kell – hangoztatta.

Csizmadia László elmondta, hogy “mintegy 15 ezer honvédő kérésének megfelelően” bejárták az országot, annak érdekében, hogy megismerjék a lakosság véleményét a “migránsáradattal” és a kötelező betelepítési kvótával kapcsolatban.

A konzultáció után kijelenthető, hogy “nehézségek nélkül” jutottak közös nevezőre, amely szerint a közel-keleti háború kirobbantója az Egyesült Államok és a hozzá csatlakozó volt gyarmatosítók – közölte. Ezek az államok meggondolatlanul egy idegen demokráciafelfogást akartak ráerőszakolni a más körülmények között szocializálódott emberekre – folytatta. A közel-keleti lakosság ellenállásból pedig megerősödött az Iszlám Állam, amelynek ortodox vallási gyökerei és hódító politikája sok százezer muszlim támogatását szerezték meg – folytatta.

Az Iszlám Állam egyik pénzforrásává lett a “drogkereskedelemmel fűszerezett embercsempészet”. Anyagi erejét pedig arra használta fel, hogy megindítsa “a migránsinváziót, amely mára háborús körülményeket teremtett Európa polgárai számára”, amit a párizsi, kölni és brüsszeli terrorcselekmények igazolnak – fejtette ki. Csizmadia László kijelentette: az EU bürokrata elitje az európai polgárok kétségbeesett tiltakozását nem veszi figyelembe.

Migránsok százezrei törték át a schengeni zöldhatárt, mára világossá vált, hogy Európa az eddigi módszerekkel nem képes megvédeni határait – jelentette ki. Ennek szerinte a legfőbb oka, hogy a NATO – az Egyesült Államok vezetésével és Törökország katonai erejével – “a migránshelyzetet illetően ellenérdekű féllé vált” Európa népeivel szemben, Görögország pedig a gazdasági csőd közelében, visszafizethetetlen hitelei fejében rabszolgapiacot nyitott.

Csizmadia László a kötelező betelepítési kvóta elleni népszavazással kapcsolatban úgy fogalmazott: hogy az össznemzeti érdekek felülkerekedtek a pártszimpátiákon. “A schengeni határt védő kerítésünk mögé, ha kell élőláncot alkotva felsorakozik a nemzet polgárainak többsége” – jelentette ki, hozzátéve: a népszavazás erős üzenet lesz annak érdekében, hogy a brüsszeli elit migránsokkal kapcsolatos “ámokfutása” befejeződjön.

Fricz Tamás (MTI/Soós Lajos)

Fricz Tamás politológus, a CÖKA kuratóriumi tagja arról beszélt, hogy új törésvonal jelent meg Európában: megjelent és erősödik a neoliberális elitizmus és a nemzeti, állampolgári alapú demokrácia konfliktusa. A neoliberális elitizmus fokozatosan felszámolja a demokráciát – jelentette ki. “A demokráciát korunkban már nem a diktatúrák fenyegetik elsősorban, hanem demokrácia feletti elitista, technokrata, globalista hatalomgyakorlás” – fogalmazott. Közölte, “Európát, a Nyugatot most önmagától kell megmenteni, állampolgári akarattal, civil elszántsággal, demokráciával”.

Ifj. Lomnici Zoltán (MTI/Szigetváry Zsolt)

Ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF szóvivője, a CÖKA közjogi kabinetjének vezetője közölte: az országjárás nem titkolt célja az volt, hogy kampányoljanak a kvótanépszavazáson való részvétel mellett, és arra buzdítsák az embereket, szavazzanak majd nemmel. A CÖF szerint az Európai Bizottság részéről jelenleg a V4-ek “levadászása” zajlik. Minden legális eszközzel ki kell állni azon államok mellett, amelyek a támadások kereszttüzébe kerültek – mondta Ifj. Lomnici Zoltán, megjegyezve, hogy most Lengyelország mellett kell kiállni.

A “népvándorlásról” szóló országjárás április 18. és május 21. között zajlott húsz előadóval, csaknem száz helyszínen, és több mint 11 ezren vettek részt rajta – hangzott el.