A vasút 170 éves múltját idézi fel a MÁV grafikai pályázatának nyertese

Kengyel Kristóf lett a MÁV-csoport 170 éves a magyar vasút! című mozdonygrafikai pályázatának győztese, a pályaművén a különböző korok vasutasai, valamint a magyar vasút történelmének két jellegzetes járműve jelenik meg. A nyertes munka a vasúttársaság ünnepi mozdonyát fogja díszíteni.

Kengyel Kristóf alkotásán Petőfi Sándor Vasúton című versének egy sora is olvasható, a 170 év kezdő (1846) és záró (2016) évszáma mellett – közölte a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. szerdán az MTI-vel.

Kép: MÁV Kommunikáció

Kép: MÁV Kommunikáció

Az egykori és mai bakterek és jegyvizsgálók részben fekete-fehér, részben színes csoportképét az alkotáson egy 424-es gőzmozdony és egy új FLIRT motorvonat foglalja keretbe. A grafikával feldíszített, hagyományos színekben, kékben és sárgában pompázó TRAXX mozdonyt július 8-án, a 66. Vasutasnapon Budapesten fogják felavatni.

A grafikai pályázaton a tizennyolcadik életévüket betöltött pályázók legfeljebb két olyan saját alkotással indulhattak, amelyek más hasonló versenyen még nem szerepeltek, és a magyar vasúttörténet egy-egy jelenetét ábrázolják.