Miattuk lőtték le a szelíd gorillát

Vádemelést indított a rendőrség annak a kisfiúnak a szülei ellen, akik nem figyeltek gyermekükre, és ezzel egy 17 éves veszélyeztetett gorilla halálát okozták. A szelíd óriás nem bántotta a kifutójába lezuhant gyermeket, mégis lelőtték az állatkert dolgozói.

A szelíd gorilla futtatójába pottyant négyéves fiú szülei, Michelle Gregg és Deonne Dickerson rövid időn belül az állatvédők közellenségévé váltak a közösségi médián. Felháborodott olvasók csaknem 200 ezer szavazatot gyűjtöttek össze ellenük “Igazságot Harambénak” névvel, míg a rendőrség úgy döntött, hogy átveszik az irányítást és vádemelést kezdeményeznek a felelőtlen szülők ellen – írta a Mirror.

Fotó: Facebook

Fotó: Facebook

A 180 kilós gorillát, Harambét azért kellett lelőniük az állatkert dolgozóinak, mert a kisfiú átmászott a korlátokon és beesett az állat kifutójába. Az állatkert vezetője szerint is veszélyben volt.

Segíteni szaladt oda a gorilla – derült ki az új felvételekből

Eleinte csak egy szemtanú videójából próbáltak rájönni, hogy pontosan mi történhetett az óriás és a gyerek között, ám később egy szívszaggató felvétel is megjelent, melyben tisztán kivehető, ahogy a gorilla segít felkelni a kisgyereknek, egymáshoz rakják a tenyerüket, majd elkíséri egy sarokba, ahol nem történhet bántódása.

harambe

Igazi tragédia a szelíd óriás halála

A gorilla akkor pont egy napja ünnepelte 17. születésnapját, rehabilitációja igazi sikertörténet volt, így érthető a nemzetközi felháborodás: miért kellett ennyi munkának és küzdelemnek kárba vesznie csak azért, mert a szülők nem figyelnek gyermekeikre?!

A Dickerson családnak egyébként 4 gyermeke van, és a Facebookon azzal próbálták védeni magukat, hogy “balesetek mindig történnek”. A közvélemény azonban egyre dühösebb, vannak, akik szerint őket kellett volna lelőni az ártalmatlan gorilla helyett, amelyik helyettük is megpróbálta megvédeni négyéves kisfiukat.

Gondoskodó, okos állat volt

Harambe “nevelőapja”, aki születésétől gondozta, szeretnivaló, furfangos, kíváncsi és szelíd állatnak nevezte, aki gyönyörű hímmé változott még úgy is, hogy sosem engedték szabadon.

Fotó: Facebook

Harambe gyermekkori képe (Fotó: Facebook)