Spöttle: Merkelék levadásszák azt, aki beszélni mer

Merkel és kormánya tavaly ősz óta „levadássza” azokat a rendőröket, köztisztviselőket vagy újságírókat, akik nyíltan beszélni mernek a bevándorlás problémájáról - jelentette ki Gerog Spöttle a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában. A biztonságpolitikai szakértő szerint nem véletlen, hogy a szolgálatok egyre többet szivárogtatnak, ez egy segélykérés a részüktől a politikusokkal szemben.

Georg Spöttle szerint nagyon sok illegális gazdasági bevándorló már rájött, hogy nem tud majd beilleszkedni Németországban. Nem beszélik a nyelvet, nincs meg bennük az akarat az integrációra, csak könnyű pénzt akarnak szerezni. Egy éve ülnek a migránsszállásokon, és várják, hogy történjen velük valami. Ezt használják ki a maffiacsoportok, igyekeznek elszipkázni a fiatalokat, nagyon sok pénzt ígérve nekik, például ha drogfutárként dolgoznak – magyarázta.

Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő. Fotó: M1

Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő. Fotó: M1

A német rendőröknek ez hamar feltűnt, hisz fiatal bevándorlók több száz euróval pózoltak a közösségi oldalukon, holott csak 140 euró „zsebpénz” jár nekik a gyámügytől. A maffiacsoportok kifejezetten keresik a 14 éven aluliakat, hisz az ilyen fiatalok még nem büntethetők. Könnyebb kihasználni is őket, és ha még a nyelv is közös, akkor nagyon hamar integrálódnak a maffiába– mutatott rá.

A biztonságpolitikai szakértő úgy vélte, a német rendőrség nincs felkészülve erre. Csak Berlinben 1500 rendőr hiányzik, és a többi városban is ugyanaz a probléma: nincs pénz a rendőrség, az eszközök fejlesztésére, miközben a kormány kijelentette, hogy majdnem 30 milliárd eurót költ ebben az évben a migránsokra. Ez a bűnözői csoportoknak kedvez – emelte ki.

Nem véletlen, hogy a szolgálatok egyre többet szivárogtatnak, ez egy segélykérés a részüktől a politikusokkal szemben – tette egyértelművé. Egy felmérés alapján a bűncselekmények közel felét frissen beérkezett migránsok követik el, a rendőri beszámolók szerint pedig az elmúlt hónapokban az összes erőszakos bűncselekmény 80 százaléka 16 és 25 év közötti migráns férfiakhoz köthető – tette hozzá.

Merkel és kormánya azonban tavaly ősz óta „levadássza” azokat a rendőröket, köztisztviselőket vagy újságírókat, akik nyíltan beszélni mernek a problémáról, így azonban nem lehet konstruktív vitát kezdeményezni – emelte ki. Ha valaki megkérdőjelezi a migránsok „létjogosultságát”, hogy mit keres közel 2 millió ember Németországban, és miért akarnak még 1 milliót, akkor az már rögtön „kirekesztő, neonáci”, holott szó sincs erről – húzta alá Georg Spöttle.