Még több magyar zene, új műsorok, új szlogen a Petőfin

Hangsúlyos szerepet kap a jövőben is a magyar zene a Petőfi Rádióban, amely új szlogennel, új műsorokkal és műsorvezetőkkel jelentkezik hétfőtől, mondta Pető Zoltán főszerkesztő az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Felfrissül a Petőfi Rádió: új műsorvezetők mutatkoznak be, még több lesz a magyar zene, új lesz a szlogen. A változtatást több hónapos kutatás, elemzés, előkészítő munka előzte meg, amely most az arculat frissítésével “csúcsosodik ki”, jelentette be Pető Zoltán főszerkesztő.

Hangsúlyozta, a Petőfi Rádió magyar zenei kínálata tovább bővül: vasárnaponként ötórás műsorfolyamot szentelnek a magyar zenének –akusztikus koncertekkel, háttérbeszélgetésekkel –, és minden este lesz műsor, amely erre a területre fókuszál. Ez utóbbit Boros Csaba, a Republic frontembere vezeti majd.

 

“A Petőfi mindig is a magyar zene otthona volt, és ez a misszió a jövőben sem fog változni” – mondta Pető Zoltán. Úgy fogalmazott, a Petőfi Rádió a magyar zene “nagyszínpada”. A rádió eddig is sokkal több magyar zenét játszott, mint amennyi az előírt kvóta. Megjegyezte: jó a kapcsolatuk a hazai zenészekkel, előadókkal, és ez a jövőben még hangsúlyosabb lesz.

Frissül a rádió reggeli műsora is, Harsányi Levente, Peller Mariann és egy harmadik műsorvezető – akinek a személye még meglepetés – segíti a minél kellemesebb ébredést, a délutáni hazavezető magazinba pedig új műsorelemek kerülnek.

A főszerkesztő elmondta azt is, hogy erősíteni kívánják a rádió interaktivitását, több olyan műsoruk lesz, amelybe a hallgatók bekapcsolódhatnak. A műsorok ezentúl még inkább igazodnak a hallgatók életritmusához – tette hozzá.

Pető Zoltán kitért arra is, hogy elindítanak egy új platformot a Petőfi Live-on, ahová hétfőtől bárki, aki tehetséget érez magában feltöltheti a zenéjét, amelyet szakmai zsűri bírál el.

A Petőfi Rádió idén nyáron is számos fesztiválon vesz részt, és Petőfi Zenei Díj néven díjat alapított , amelyet a VOLT Fesztivál nulladik napján adnak át.

Közölte továbbá: az amerikai Billboard szaklap “trendinek és fiatalosnak” nevezte a Petőfi Rádiót, amelynek szlogenje hétfőtől “Az életed ritmusa” lesz.

Kapcsolódó tartalom