Jogerős: tizenöt év fegyházat kaptak Portikék

Ítéletet hozott a Fővárosi Ítélőtábla.

Jogerősen tizenöt év fegyházra ítélte Portik Tamást és a másodrendű vádlott, H. Istvánt a Prisztás-gyilkosság ügyében a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön.

A harmadrendű vádlottat tíz év fegyházra ítélték, de ő még fellebbezhet az ítélet ellen.

Budapest, 2016. március 31. Portik Tamás a két évtizeddel ezelőtti Aranykéz utcai robbantás, valamint a Fenyő- és a Cinóber-gyilkosság összevont büntetőperének tárgyalásán a Fővárosi Törvényszék tárgyalótermében 2016. március 31-én. A szlovák állampolgárságú Jozef Rohácot életfogytiglani, Portik Tamást 13 év szabadságvesztésre ítélte minősített emberölés miatt a Fővárosi Törvényszék első fokon, nem jogerősen. MTI Fotó: Kovács Tamás

Portik Tamás a Fővárosi Törvényszék tárgyalótermében 2016. március 31-én (MTI/Kovács Tamás)

Portik Tamást 2014 februárjában egyszer már elítélte a Fővárosi Törvényszék Prisztás József, a budapesti éjszakai élet másik akkori meghatározó alakja 1996. november elsejei – egy kölcsönügylettel összefüggő – megölése ügyében, de a Fővárosi Ítélőtábla utóbb új eljárást rendelt el.

Az új eljárásban a törvényszék tavaly októberben tíz év fegyházra ítélte Portik Tamást felbujtóként elkövetett emberölés miatt, H. István pedig – aki a vád szerint fejbe lőtte Prisztás Józsefet – kilenc évet kapott. A harmadrendű vádlottat akkor bizonyítottság hiányában felmentették.