Novák Katalin: Magyarország kiemelten segíti a gyerekeket

2017-ben a GDP 4,3 százalékát fordítjuk családtámogatásokra, míg ez az arány OECD-átlagban 2,5 százalék körüli - hangsúlyozta a család- és ifjúságpolitikáért felelős államtitkár.

A jövő évi költségvetésen keresztül kiemelten segítik a gyerekeket, Magyarország 2017-ben a GDP 4,3 százalékát fordítja családtámogatásokra, míg ez az arány OECD-átlagban 2,5 százalék körüli – mondta Novák Katalin család- és ifjúságpolitikáért felelős államtitkár szerdán Budapesten.

A Néprajzi Múzeumban tartott sajtótájékoztatón Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár bejelentette: gyermeknapi programokkal, egyebek mellett interaktív tárlatvezetéssel várják budapesti és vidéki múzeumok a családokat vasárnap. Számos múzeum díjmentes belépést biztosít nemcsak a diákoknak, hanem a kísérő szülőknek is – mondta.

Hoppál Péter közölte, 13 állami fenntartású budapesti intézmény és tagintézményei, valamint a hozzájuk kapcsolódó 11 vidéki intézmény az ingyenes belépésen túl különböző foglalkozásokkal is várja a gyermeknapi látogatókat. E kulturális intézmények listája a csalad.hu és a kormany.hu oldalon érhető el.