Varga: az önvezetőjármű-fejlesztés központjává válhatunk

Megnyílt a jövő autói konferencia a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen.

Meghatározó központja lehet Magyarország a közlekedési innovációnak, és ezen belül erős szerepet vállalhat az egyik legfontosabb területen, az önvezető járművek kutatás-fejlesztésében – mondta a nemzetgazdasági miniszter csütörtökön A jövő autói konferencián a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen.


A jövő autói – Konferencia Budapesten

Varga Mihály hozzátette: a most bekövetkező technológiai forradalom az autonóm, önvezető járművek széleskörű elterjedését fogja elhozni. Ez a folyamat nemcsak nagy technológiai kihívás, hanem óriási lehetőség is Magyarország műszaki fejlődésében, hogy a világ élvonalába emelkedhessen – tette hozzá.

Budapest, 2016. május 19. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter A jövő autói című konferencián a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen 2016. május 19-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter A jövő autói című konferencián a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen 2016. május 19-én (MTI/Koszticsák Szilárd)

Günther Oettinger, az Európai Bizottság digitális gazdaságért és társadalomért felelős tagja kiemelte: nagy a tét, a versenyképesség megőrzése forog kockán, ezért Európának élre kell állnia az ipar digitális átalakulásában.