Dzsihadisták lepték el a társkereső oldalakat

A Twitter és Facebook után már a társkereső oldalakra is betört az Iszlám Állam. A terrorcsoport egy arab nyelvű oldalon biztatja a muszlim lányokat, hogy Irakban vagy Szíriában keressék a boldogságot egy terrorista oldalán.

Az Iszlám Állam a Facebook, a Twitter és a Telegram után már társkereső oldalakon is propagandát hirdet.

Az Iszlám Állam egyik harcosa, dzsihadista az Iszlám Állam zászlajával Szíriában 2014. június 30-án (Fotó: Reuters/Stringer)

Az Iszlám Állam egyik harcosa, dzsihadista az Iszlám Állam zászlajával Szíriában 2014. június 30-án (Fotó: Reuters/Stringer)

A brit Express a hírszerzés egyik Jordániában élő tagjától tudta meg, hogy a fiatal lányokat már egy arab nyelvű társkereső oldalon is megpróbálják a terroristák kalifátusába csalogatni.

A tisztviselő elmondása szerint egy olyan család kérte a segítségüket, akik lányukat próbálták meg leszoktatni a dzsihadistákkal való online társalgásról. Azt a tanácsot kapták, hogy szüntessék meg a Facebook és Twitter oldalát, de kiderült, hogy a fiatal egy társkereső oldalon kommunikált a terroristákkal.

Egy olyan férfival társalgott, aki Rakkába, az Iszlám Állam “fővárosába” próbálta meg elcsábítani. Az internetes toborzó óriási házat, gyönyörű ékszereket, szolgákat és egy jóképű harcos férjet ígért a fiatalnak.