Ilyen nincs! Nézze meg a világ legnagyobb óceánjáróját

Elindult első útjára a világ legnagyobb óceánjáró hajója, a Tengerek harmóniája. Egy franciaországi kikötőből futott ki 6360 utassal és 2100 fős személyzettel a fedélzetén. A hajóóriás több mint egymilliárd euróba került az amerikai megrendelőnek, aki szerint ez kiváló befektetés volt. Becslések szerint idén 24 millió vagyonos nyaral majd ilyen hajókon. 10 évvel ezelőtt csak fele ennyien engedhették meg maguknak az ilyen luxust.

A 16 emeletnyi magas hajón 10 millió munkaóra alatt készült el, a legtöbb dolgozó helyi francia volt. A modern idők Titanicja – ahogy sokan nevezik – 120 ezer tonnás, 362 méter hosszú, vagyis csaknem 100 méterrel hosszabb a Titanicnál, megegyezik öt A-380-as repülőgép hosszával, de az Eiffel torony is megirigyelné a méretét.

A dúsgazdag vendégeket egyebek mellett drótkötél- és kosárlabdapálya, minigolf, virtuális balkon, úszómedencék, egy több emeletes vízi csúszda, szörfszimulátorok, kaszinó, egy 1400 férőhelyes színház, 20 étterem és 12 ezer növényfajt felvonultató kert várja.

A hajót két napja adták át tulajdonosának, az amerikai Royal Carribbean Cruises társaságnak. Vissza akarunk térni ide Saint Nazaire-ba, és újabb csodálatos hajókat akarunk felépíteni – jelentette be boldogan a vállalat vezérigazgatója. Egyes hírek szerint a cég négy óriási úszó Disneyland megépítésre készül.

A Harmony of the Seas, vagyis a Tengerek harmóniája a nyáron a spanyolországi Barcelonából fog hajózni a Mediterrán tengeren, mielőtt megérkezne báziskikötőjébe, Floridába 2016 novemberében, ahonnan a Karib-szigetekre fogja szállítani utasait.