Budapesten zajlik Európa legnagyobb fejlesztői konferenciája

A 40 ország 1900 programozója részvételével zajló Craft konferencia eseményeit az interneten is követni lehet - közölte az egyik szervező, a Prezi csütörtökön az MTI-vel.

A kétnapos non-profit rendezvényt az Ustream, a Prezi és az Ericsson Magyarország szervezte, az előadók között vannak a Google, az Uber vagy a Facebook vezető mérnökei is – írták.

Hodicska Gergely, a Ustream fejlesztési vezetője és a konferencia főszervezője a közleményben jelezte: a szervezők azt szeretnék elérni, hogy Budapest felkerüljön az európai “tudástérképre”. Az, hogy ennyien jönnek ide tanulni, a bizonyítéka annak, hogy egyre fontosabbak vagyunk, egyre többen figyelnek ránk – tette hozzá.

Beskid Vilmos, az Ericsson budapesti kutatás-fejlesztési központjának vezetője kiemelte, ma a mérnökök szerepe már jóval több az egyszerű lekódolásnál, az a feladatuk, hogy értsék, mire való egy termék, mire használják azt a felhasználók.

Képünk illusztráció (Fotó: Reuters)

Képünk illusztráció (Fotó: Reuters)

A harmadik alkalommal megrendezett Crafton 64 előadás, 24 meetup és 20 workshop lesz.

A szervezők 100 jegyet osztottak ki a mérnökök között alulreprezentált csoportoknak, többeknek utazásába is beszálltak. Az ösztöndíjnak köszönhetően sokkal több nő tud eljönni a Craftra – emelte ki Medea Baccifava, a Prezi konferencia szervezője a tájékoztatásban.