Képből is magyarra fordít az ingyenes program

Új szolgáltatással bővült a Microsoft Translator. A most megjelent frissítéssel kényelmessé teszi az idegen nyelvek tucatjainak megértését.

Nem csak külföldön adódhat olyan helyzet, hogy még kimondani, vagy leírni sem tudjuk helyesen (például nincs megfelelő billentyűzet) az idegen szöveget. Vagy egyszerűen csak nincs idő pötyögni. Ilyenkor jön jól a Google Fordító vetélytársa, a Microsoft Translate. A fordítóprogram ötven nyelven dolgozik oda és vissza, okostelefonon és okosórán.

Már egy hónapja elérhető a program legfrissebb változata iOS-re, s mostantól számtalan új nyelven – magyarul is – működik benne a képből fordítás. Ez azt jelenti, hogy elég a programmal lefotózni valamit, a rajta-benne levő szöveget értelmezi és lefordítja a program. Az alkalmazás offline, tehát internethasználat nélkül működik: a kívánt nyelveket célszerű wifin letölteni.

Microsoft Translator

A mostantól elérhető funkció már a következő nyelveket is támogatja: egyszerűsített kínai, hagyományos kínai, cseh, dán, holland, angol, finn, francia, német, görög, magyar, olasz, japán, koreai, norvég, lengyel, potugál, orosz, spanyol, svéd, és török.

Innen letölthető az ingyenes Microsoft Translator.