Itt vannak az országos razzia helyszínei

Csaknem kilencszáz helyen ellenőrzi a rendőrség a sebességhatár túllépését a csütörtök reggel hat órakor kezdődő, 24 órás akcióban. Kiss Csaba, az ORFK osztályvezetője elmondta: egy-egy traffipaxot hat-hét helyen vetnek majd be, az ellenőrzések helyszínét és időpontját a rendőrség honlapján teszik közzé. Ezen a napon egész Európában szinte folyamatosan tartanak sebességmérő akciókat. A cél, hogy tudatosítsák a gyorshajtás veszélyét, hiszen évek óta ez okozza a legtöbb balesetet - tette hozzá Kiss Csaba.

A közmédia tudósítója a déli híradóban elmondta, már élesítik a traffipaxokat a rendőrök, akik csütörtök reggel 6 órától péntek reggel hat óráig az összes mobil traffipaxot bevetik. Tavaly egyébként több mint ötezer autós szaladt bele a szintén előre meghirdetett akcióban a sebességmérő készülékekbe.

Idén 874 helyen mérnek majd a rendőrök, és hogy pontosan hol, arra most is javaslatokat tehetett a lakosság. Most hatszáz értékelhető kérés érkezett a rendőrséghez, zömmel kisebb forgalmú lakott területekről, ahol eddig ritkán jelentek meg a rendőrök – hangzott el a beszámolóban.

Kiss Csaba, az ORFK osztályvezetője korábban elmondta: egy-egy traffipaxot hat-hét helyen vetnek majd be, az ellenőrzések helyszínét és időpontját a rendőrség honlapján teszik közzé.

Ezen a napon egész Európában szinte folyamatosan tartanak sebességmérő akciókat. A cél, hogy tudatosítsák a gyorshajtás veszélyét, hiszen évek óta ez okozza a legtöbb balesetet – tette hozzá Kiss Csaba.

A helyszínek listáját IDE KATTINTVA érheti el.