Viharos szél tombolt a fővárosban - megbontotta a Komjádi uszoda tetejét

Több mint ötven helyszínre riasztották a tűzoltókat a fővárosban az erős szél miatt. Riasztást adott ki az OMSZ a viharos szél miatt a Dunántúlra vasárnap éjfélig.

Több mint  ötven fővárosi helyszínre riasztották a tűzoltókat szombat délután az erős szél miatt.

A tűzoltókat jellemzően vakolathulláshoz, tetőn meglazult cserepek, kitört fák és leszakadt ágak miatt riasztották.

A konkrét esetek között megemlítették, hogy a VII. kerületben, a Klauzál téren egy személyautóra dőlt egy nagy méretű fa, az M3-as autópálya bevezetőjénél, a Szerencs utcánál egy több mázsás faág zuhant az úttestre, ami akadályozta a forgalmat.

A szél megbontotta a Komjádi Béla Sportuszoda tetejét fedő egyik bádoglemezt, amelyet tűzoltók egy emelőkosaras jármű segítségével rögzítettek.  A VIII. kerületi Baross utca és a Koszorú utca sarkán egy épület bádoglemez tetejét tépte fel a szél.

A lelógó bádoglemez veszélyezteti a járókelőket, a fővárosi hivatásos tűzoltók a parkoló autók eltávolítása után kezdik meg a munkát.

 

Riasztást adott ki a viharos szél miatt a Dunántúlra az OMSZ vasárnap éjfélig.

Ma és holnap napközben a Dunántúlon több helyen (főként Alpokalja, Dunántúli-középhegység, Kisalföld, Balaton térsége) viharossá fokozódik a délnyugati szél. A legerősebb széllökések várhatóan elérik a 60-75 km/h-t. Estétől fokozatosan veszít erejéből a légmozgás. -