"Vége az integrációs románcnak, Európának saját iszlám kell"

Aki nem tud beilleszkedni a német társadalomba, az nem maradhat az országban. Az integrációs románcot be kell fejezni, a multikultúra kudarcba fulladt

Saját európai iszlám létrehozásán munkálkodnak a német kereszténydemokrata politikusok, akik a külföldi radikális iszlám elkerülése érdekében korlátoznák a muszlim országok befolyását a német mecsetekben. Andreas Scheuer német belügyminiszter kijelentette: vége az integrációs románcnak, aki nem tud beilleszkedni, vállalnia kell a következményeket.

Iszlám törvény létrehozásán munkálkodik a Bajor Keresztényszociális Unió a muszlimok zökkenőmentes európai integrálásának érdekében.

Angela Merkel testvérpártjának főtitkára, Andreas Scheuer a Die Welt német lapnak nyilatkozott a szélsőséges eszmék központosított korlátozásának tervezetéről.

Nem kérnek a külföldi radikalizált iszlámból

A főtitkár egy európai iszlám megteremtését javasolja, melyet elsősorban a muzulmán – főleg török és szaúdi – országok befolyásától függetlenül működtetne.

“Nem tűrhetjük tovább a külföldről hozott szélsőséges eszmék terjedését. Európának saját iszlám vallásra van szüksége” – hangsúlyozta Scheuer.

A politikus megtiltaná az arab befektetéseket is, így szabna gátat az “importált” értékeket hirdető imámok és az iszlám gyermekgondozók radikális megnyilatkozásainak a német mecsetekben és óvodákban.

A törvényjavaslat szerint az imámokat Németországban képeznék ki, és csak német értékrendű, német nyelvű prédikációkat engedélyeznének a mecsetekben.

Vége az integrációs románcnak – A multikultúra kudarcba fulladt

A politikust megkérdezték, hogy mi történik azokkal, akik nem hajlandóak vagy nem képesek az integrációra. Scheuber hezitálás nélkül rávágta, hogy büntetés vagy kiutasítás vár ezekre a személyekre.

“Aki nem tud beilleszkedni a német társadalomba, az nem maradhat az országban. Az integrációs románcot be kell fejezni, a multikultúra kudarcba fulladt” – szögezte le.

Az európai típusú iszlám létrehozása egy alternatív megoldás a napokban kialakult német belpolitikai vitára. Thomas de Maiziere német belügyminiszter szankciók előterjesztését javasolta a német társadalmi élettől szándékosan elhatárolódó muzulmán hitű bevándorlókkal szemben.