Elkapták a párizsi terrortámadások fegyverszállítóját

Letartóztatta a spanyol rendőrség a párizsi terrortámadások egyik elkövetőjének, Amedy Coulibalynak a fegyverszállítóját.

A 27 éves,  francia állampolgárságú Anthony Devine-t szerdán vette őrizetbe a spanyol rendőrség egy malagai razzia során – írta a BBC.

A férfit azzal gyanúsítják, hogy ő biztosította a fegyvereket a 2015 januári párizsi terrortámadásokhoz, és nem sokkal a merényletsorozat után elmenekült Franciaországból.

Sajtóinformációk szerint szerb fegyverkereskedőktől szerezte a fegyvereket és a lövedékeket.

A spanyol belügyminiszter a letartóztatás bejelentése után közölte, hogy a hatóságok egy szerb és egy montenegrói férfit is őrizetbe vettek a malagai házkutatás során.

Ő fegyverezte fel Amedy Coulibalyt is

Amedy Coulibaly szoros kapcsolatban állt az 2015 január 7-ei, Charlie Hebdo szerkesztősége elleni terrortámadást végrehajtó Kouachi fivérekkel.

Fotó: Twitter

Amedy Coulibaly (Fotó: Twitter)

A férfi a vérengzés után egy nappal meggyilkolt egy rendőrt és megsebesített egy embert Montrouge-ban, majd következő nap négy emberrel végzett egy kóser szupermarketben, tizenötöt pedig túszul ejtett .

Január 9-én, pénteken délután a rendőrség a két helyszínen közel egyidejűleg indított akciókban végzett a támadókkal, és kiszabadította a túszokat.