Vasárnapi pihenőnap - PM: maradjon meg a 100 százalékos vasárnapi bérpótlék!

Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke kezdeményezi a parlamentben, hogy a vasárnapi zárva tartás eltörlése után is maradjon meg a vasárnap dolgozók száz százalékos bérpótléka.

Ezt Tordai Bence szóvivő közölte, aki a kötelező boltzár eltörlésének hírét úgy értékelte: “emberek – Fidesz-kormány egy – null”. A politikus megjegyezte, hogy más, az embereknek nem tetsző témákban is “érdemes lenne feladni a meccset”, jó lenne ha a Fidesz elállna “a földrablás” és a “folyamatos közpénzlopás” ötletétől.

Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter a hétfői kormányülés szünetében jelentette be, hogy a kabinet a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvényi szabályozás visszavonását javasolja a parlamentnek.

A tárcavezető a döntést egyebek mellett azzal magyarázta, hogy a vasárnapi munkavégzés tilalma megosztó kérdésnek bizonyult az elmúlt egy évben.

Tordai Bence a sajtótájékoztatón a VS.hu által közölt Századvég-tanulmányok ügyére is kitért, bejelentve: a PM gazdasági csalás és hűtlen kezelés miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz.

Egyértelmű vált, hogy a Századvég nem más, mint “egy pénzmosoda”, amin keresztül feltehetően “nagy valószínűséggel Habony Árpádot és Orbán Viktor más titkos tanácsadóit és egyéb hűbéreseit fizetik” – jelentette ki.