Ügyeletes tiszt adta a pisztolyt a gyilkos rendőrnő kezébe

A XVIII. kerületi szolgálatparancsnok elmulasztotta a kötelező ellenőrzéseket, mielőtt kiadta a fegyvert a táppénzen lévő kolléganőjének, aki februárban lelőtte 10 éves kisfiát, majd magával is végzett, a Központi Nyomozó Főügyészség szolgálatban kötelességszegés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a törzszászlós ellen - mondta a hirado.hu-nak Nagy Andrea, a KNYF szóvivője.

Gyanúsítottként hallgatta ki a Központi Nyomozó Főügyészség azt a rendőrt, aki februárban a XVIII. kerületi kapitányság ügyeletes tisztjeként a szabályokat megsértve adott ki szolgálati lőfegyvert szabadnapos kolléganőjének. A pisztollyal a nő nem sokkal később lelőtte 10 éves kisfiát, majd magával is végzett.

Az ügyészség szerint a szolgálatparancsnok elmulasztotta a kötelező ellenőrzéseket, mielőtt kiadta a fegyvert a táppénzen lévő kolléganőjének, például nem győződött meg arról, hogy a nő egyáltalán szolgálatban van-e, illetve milyen feladatot kapott aznapra.

Rendőrök és mentők a főváros XVIII. kerületében, a Bartók Béla utcában, ahol egy rendőrnő megölte gyermekét, majd fejbe lőtte magát 2016. február 2-án. MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Rendőrök és mentők a főváros XVIII. kerületében, a Bartók Béla utcában, ahol egy rendőrnő megölte gyermekét, majd fejbe lőtte magát 2016. február 2-án.
MTI Fotó: Mihádák Zoltán

A Központi Nyomozó Főügyészség szolgálatban kötelességszegés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a törzszászlós ellen – mondta a hirado.hu-nak Nagy Andrea, a KNYF szóvivője. A bűncselekmény minősített esete három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő – tette hozzá. A rendőrnő szabadlábon védekezik. Szolgálati viszonyát a BRFK nem szüntette meg, de más beosztásba helyezték.