Felavatták az ország első közösségi felsőoktatási képzési központját

Felavatták Magyarország első közösségi felsőoktatási képzési központját Hatvanban. Szeptembertől villamosmérnöki alapképzést, valamint nemzetközi gazdálkodási felsőoktatási szakképzést indítanak az intézményben. Palkovics László, oktatási államtitkár köszöntőjében elmondta, hogy a képzési központ a hatvani önkormányzat, a Budapesti Gazdasági és a Műszaki Egyetem, a hatvani Robert Bosch Elektronika Kft. és a kormány együttműködésével jött létre.

Felavatták Magyarország első közösségi felsőoktatási képzési központját csütörtökön Hatvanban, ahol villamosmérnöki alapképzés, valamint nemzetközi gazdálkodási felsőoktatási szakképzés indul szeptemberben.

Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatási államtitkára köszöntőjében rámutatott: a képzési központ a hatvani önkormányzat, a Budapesti Gazdasági Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a hatvani Robert Bosch Elektronika Kft. és a kormány együttműködése nyomán jött létre.

Közölte, a közösségi felsőoktatási képzési központok létrehozását a felsőoktatási törvény tavaly szeptemberi módosítása tette lehetővé, amely elsősorban a felsőoktatási helyektől távol lévő, erős elvándorlással sújtott területeken kínál képzési lehetőséget, ezáltal pedig esélyt a fiatal szakemberek megtartására.