Nagyon hiányoznak a lányok az informatikából

Miért lennének eredendően jobbak természettudományos területen a férfiak, mint a nők? Bár egyre több kutatás cáfolja ezt a feltételezést, sok nőt még mindig ez tart vissza a műszaki pályáktól.

Közös programmal indul a BME VIK és az Ericsson a Lányok Napján.

Ezeket a sztereotípiákat döntögeti az idén immár ötödik alkalommal megrendezett Lányok Napja, a középiskolás lányoknak szóló műszaki és informatikai interaktív nyílt nap. Ezen a napon minden azokról a lányokról szól, akik nyitottak és érdeklődők a természettudományok, főként a matematika és a fizika iránt.

Az Ericsson és a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karával közös április 28-i Lányok Napjára itt lehet jelentkezni az informatika és a mérnöki pálya iránt érdeklődőknek.

Képünk illusztráció (Fotó: Reuters/Eric Thayer)

Képünk illusztráció (Fotó: Reuters/Eric Thayer)

Az Ericsson célja, hogy 2020-ra munkatársaik harminc százaléka nő legyen. A vállalat egyik erőssége abban rejlik, hogy sokszínű csapatokat hoznak létre, amelyek különböző korú, nemű, kultúrájú emberekből állnak össze. Ez a színesség és különbözőség egészen más álláspontokat és ötleteket hoz felszínre, ami kiemelt jelentőségű az innovációban.