Két feljelentést is tett az offshore-botrány kapcsán a Jobbik

A párt mind Horváth Zsolt korábbi fideszes, mind Boldvai László volt MSZP-s parlamenti képviselő érintettsége esetében bizonyítottnak látja a gazdasági és költségvetési csalás gyanúját, ezért az ügyek kivizsgálását kéri.

Szilágyi György, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: mind Horváth Zsolt  korábbi fideszes, mind Boldvai László volt MSZP-s parlamenti képviselő érintettsége esetében bizonyítottnak látják a gazdasági és költségvetési csalás gyanúját, ezért az ügyek kivizsgálását kérik.

Értékelése szerint a két párt az elmúlt 26 évben “ugyanúgy rabolta szét az országot”, busás megrendelésekhez juttatta a “haverokat”, akik a közpénzeket adózatlanul kimenekítették az országból.

A jobbikos politikus szerint Horváth Zsoltnak fel kellett volna tüntetnie cégeit korábbi vagyonnyilatkozataiban, Boldvai László feleségének bevallásában pedig meg kell nézni, hogy szerepeltek-e abban több 100 millió forintos pénzmozgások.

Szilágyi Györgyöt kérdezték arról, hogy sajtóhírek szerint Kiss László, az úszószövetség kapitánya csoportos nemi erőszakért börtönben ült a 60-as években.

Úgy reagált: Kiss Lászlónak le kell mondania tisztségéről, mert az megengedhetetlen, hogy az olimpia évében egy olyan ember vezesse a válogatottat, aki ilyen bűncselekményt követett el. Egy edző egyben tanár is és nem folytathatna ilyen pályát – foglalt állást.