Ikerlányok édesanyja az első hivatalos brüsszeli áldozat

A brüsszeli ikerrobbantás áldozatainak történeteiről és túlélőinek beszámolóiról cikkezik a nemzetközi sajtó. A belga hatóságok szerdán kezdték közölni a terrortámadásban elhunytak személyazonosságát, a lapok pedig családtagjaikat kérdezték a merénylet körülményeiről.

Óriási szerencsével menekült meg egy ikerpár a brüsszeli reptéren, édesanyjuk viszont nem élte túl a terrortámadást – írja a The Guardian brit lap.

Egy édesanya az ellenőrzésnél állt, mikor felrobbant az első bomba

Egy perui háromgyermekes anya a brüsszeli ikerrobbantások első hivatalos áldozata. A jelentések szerint férje és két kislánya óriási szerencséjüknek köszönhetően élte túl a támadásokat.

Adelma Tapia Ruiz épp a Zaventem reptéren várakozott a csekkolásra. New Yorkba készült férjével és gyermekeivel családlátogatásra, de kislányai megunták a várakozást és játszani szerettek volna. Apjukkal együtt kiléptek az ellenőrzésre váró sorból és elindultak kifele. Ekkor robbant fel az első bomba.

Ruizt sokáig kereste a családja, de egy idő után feladták a kutatást: a detonáció közvetlen közelében mindenki odaveszett.

A britek egy metrón utazó férfit keresnek

A brit sajtó egy David Dixon nevű férfi után kutat éppen, aki nem érkezett meg munkahelyére kedd reggel, és a robbantások óta nem lehet elérni.

A férfi minden reggel azon a metróvonalon közlekedett, ahol kedden felrobbantottak egy szerelvényt az el-Bakraoui fivérek. Családja és barátai is úgy gondolják, hogy nincs esély arra, hogy élve viszontlássák.

Komolyan megsérült egy sportoló is, családja az interneten keresztül tudta meg, mi történt

Egy brazil-belga férfi komoly sérüléseket szenvedett a robbanástól. A férfi az ikerlányok anyjához hasonlóan egy ellenőrzésre váró sorban állt, de kissé távolabb lehetett a detonációtól, így maradt életben. A férfi a michigani Oakland Egyetem kosarasa volt, így sebesülései komoly hatással lehetnek karrierjére. Lábába és a csípőjébe is szilánkok fúródtak.

A férfi apja szerint Bellin a helyzethez képest jól viselte a helyzetet, bár a robbanás után több mint másfél óráig ült a földön, senki sem sietett a segítségére, így rengeteg vért vesztett. Egyszer már megoperálták, de még egy beavatkozásra szükség lesz – mondta az édesapja a CNN-nek.

A megsérült sportoló sokkos állapotban volt, mikor rátaláltak és bevitték a kórházba, és ezt hajtogatta: “Nem tudjátok elképzelni, mekkora pusztítás volt”

Bellin életveszélyesen közel állt a detonációhoz, olyannyira, hogy a robbanás ereje 2 méter magasba felrepítette. Mikor visszaesett a földre, bal lábába és jobb csipőjébe is üvegszilánkok fúródtak.

Családja kaliforniai idő szerint reggel 4-kor látta meg a róla készül véres képeket a neten, így értesültek a támadásokról.

Apja után kutat egy amerikai nő, misszionáriusok sérültek meg

Az amerikai külügyminisztérium még mindig nem hozta nyilvánosságra a brüsszeli merényletek helyszínein tartózkodó amerikai állampolgárok számát és személyazonosságát. Az egyedüli információk az online kutakodó családtagoktól származnak.

Egy házaspár is a feltételezett áldozatok között szerepelt. Andre és Danielle Adam a reptéri váróteremben ültek éppen, mikor felrobbantak a bombák. Gigi nevű felnőtt lányuk korábban még azt közölte, hogy mindkét szülője az áldozatok között lehet, de azóta édesanyját megtalálta egy flandriai kórházban. Apjáról még mindig nem kapott híreket.

Az internet segítségével derült ki az is például, hogy négy mormon misszionárius is megsérült az ikerrobbantások alatt.


Rajtuk kívül még négy személy sérüléseket szenvedett – közölték az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházának tisztviselői.