A brüsszeli magyar nagykövet két magyar sérültről tud

A brüsszeli magyar nagykövet tudomása szerint két magyar sebesült meg a brüsszeli merényletsorozatban, mindkettőjüket kórházban ápolják. Ezt Nagy Zoltán nagykövet az M1 élő adásában közölte.

Nagy Zoltán az MTI-nek megerősítette, hogy a Brussels Airlines Budapestről érkező repülőjárata biztonsággal leszállt Brüsszelben. A diplomáciai kirendeltség kollégái több utassal is kapcsolatban vannak, akik – az utolsó információk szerint – még mindig a repülőgépen várják, hogy elhagyhassák a gép fedélzetét. A járat személyzete hosszú várakozásra készítette fel az utasokat – tette hozzá a nagykövet.

A BRÜSSZELI MAGYAR KONZULI HIVATAL TELEFONSZÁMA: +32 2348-1811

A Zaventem nemzetközi repülőteret lezárták, valamennyi járatot törölték, a repülőtérre vezető utak járhatatlanok.

A nagykövet azt kérte a Brüsszelben tartózkodó magyaroktól, hogy lehetőség szerint ne hagyják el otthonaikat. 

Nagy Zoltán tájékoztatást adott arról is, hogy a nagykövetség közösségi oldalán folyamatosan frissített tájékoztatást adnak az eseményekről, valamint közzétették az érintett belga hatóságok vészhelyzeti telefonszámait, amelyen érdeklődni lehet esetleges személyes érintettség okán.

A Belgiumi Krízisközpont online közölte, hogy az érdeklődők interneten vagy SMS-ben érdeklődjenek az áldozatok felől és a helyzet alakulásáról, mivel a telefonos vonal (valószínűleg a túlterheltség miatt) akadozik.