Megemelt készültség a Liszt Ferenc Repülőtéren

Megemelték a biztonsági készültséget Európa nagyobb városaink repterein, így a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren is. Hardy Mihály kommunikációs igazgató azt tanácsolja, hogy a délutánra tervezett járatok utasai érdeklődjenek a légitársaságoknál.

Hardy Mihály kommunikációs igazgató azt tanácsolja, hogy a délutánra tervezett járatok utasai érdeklődjenek a légitársaságoknál.

A brüsszeli repülőtér reggel 6-ig zárva lesz, tehát a mai napon 3 járatot törölt a belga légitársaság, egyes járatok, a 17.05 perces és a 22.40-es járat nem érkezik meg, és nyilván nem is megy vissza Brüsszelbe, az esti járat egy itt alvó járat, az szokott reggel fél 7-kor indulni, ezeket az utasokat nem is engedték becsekkolni, hogy ne ragadjanak a tranzitban, hiszen nem tudnának onnan hova tovább menni, a többi Belgiumba tartó járat: a Brussels South Charleroi – reptérről már meg is érkeztek a gépek,

Magyarországon jelenleg a terrorveszély kettes fokozata van érvényben, amíg nem derülnek ki további adatok a brüsszeli terrortámadásról. A debreceni és a sármelléki reptereken is fokozott a rendőri készültség.

 

Több légitársaság ingyenes törlést és átfoglalást biztosít 
Több légitársaság, így a magyar hátterű Wizz Air, a Ryanair és a Lufthansa-csoport is ingyenes átfoglalást, vagy jegytörlést biztosít a Brüsszelbe utazóknak.

A Wizz Air tájékoztatása szerint azok, akik kedden utaznának Charleroi-ra, visszakaphatják a jegy árát, amennyiben lemondják az utazást, akik pedig átfoglalják a jegyüket, ingyen tehetik ezt meg. Az intézkedés egyelőre a keddi járatokra érvényes.

A légicég korábban közleményben arra kérte Brüsszelbe tartó, vagy onnan induló utasait, hogy öt órával a járat indulása előtt jelenjenek meg a belga repülőtéren.
A Lufthansa az MTI megkeresésére azt közölte, hogy 25 brüsszeli járatát törölte a csoport, amelybe a Brussels Airlines is beletartozik. Akiknek március 22. és 28. között volt foglalása a Lufthansa, az Austrian, a Swiss, az Eurowings vagy a Brussels Airlines valamelyik brüsszeli gépére, azoknak egy átfoglalás vagy visszamondás ingyenes.
A társaság közölte továbbá, hogy kedden az összes Zaventembe tartó járatát törölte, ami közel 2 ezer utas érintett.

Ingyenessé tette a törlést, illetve módosítást a Ryanair is. A cégnél, azok, akiknek nem keddre szól a jegyük, csak telefonon keresztül tudják átfoglaltatni jegyüket. Arról a légitársaság nem adott tájékoztatást, hogy mely további napokra érvényes az ingyenes törlés és dátummódosítás.

Budapest és Brüsszel között közvetlenül a Brussels Airlines, a Wizz Air és a Ryanair közlekedik, a légitársaságok naponta menetrendtől függően 5-6 járatot indítanak Budapestről.