Orbán Viktor és Áder János részvétét fejezi ki

Orbán Viktor miniszterelnök megdöbbenéssel értesült a kedd reggeli brüsszeli merényletről, együttérez az áldozatok hozzátartozóival, a sérülteknek mielőbbi gyógyulást kíván. A köztársasági elnök részvétnyilvánításában hangsúlyozta: a kedd reggel elkövetett "kegyetlen gaztettek" ismételten felhívják a figyelmet a terrorizmus elleni következetes fellépés szükségességére.

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-nek elmondta: a kormányfő azonnali és folyamatos tájékoztatást kért az illetékes külügyi, rendvédelmi és terrorelhárítási szervek vezetőitől. Az esetleg szükségessé váló intézkedésekről ezek alapján születhet döntés.

Áder János köztársasági elnök részvétét fejezte ki Fülöp belga királynak a halálos áldozatokat követelő kedd reggeli brüsszeli robbantások miatt.

Az államfő részvéttáviratában – amelyet a Köztársasági Elnöki Hivatal juttatott el az MTI-hez – azt írta: mély megrendüléssel értesült a keddi brüsszeli robbantásokról, amelyek számos ártatlan ember életét követelték.

“Magyarország népe és a magam nevében ezúton fejezem ki őszinte részvétemet az áldozatok hozzátartozóinak, és mielőbbi felgyógyulást kívánok a brutális merényletek sebesültjeinek” – közölte.

A köztársasági elnök hangsúlyozta: a kedd reggel elkövetett “kegyetlen gaztettek” ismételten felhívják a figyelmet a terrorizmus elleni következetes fellépés és az ezt célzó nemzetközi összefogás szükségességére.

Áder János arról biztosította a belga királyt, hogy az értelmetlen és embertelen pusztítás ellen, az emberi értékek védelmében fellépő erők a továbbiakban is számíthatnak Magyarország elkötelezett támogatására.

A rendőrség szerint legalább egy, egyes belga lapok értesülései szerint viszont 17 ember meghalt a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren kedden reggel, amikor egyelőre ismeretlen eredetű kettős robbanás történt – jelentette a belga sajtó. A helyszíni beszámolók több tucat sérültről is említést tettek.

Kapcsolódó tartalom