Országjárásra indult a Petőfi Rádió csapata

Rádióhallgatás sütés közben egy cukrászdában, autószerelés alatt vagy éppen egy boros pincében palackozáskor - mindenki máskor és máshogy hallgatja a Petőfit. A rádió a héten országjáró körútra indult: olyan munkahelyeket keresnek fel, ahol napközben a Petőfi szól. A tét nem kicsi: a legötletesebb munkahelyi csapat egy wellness pihenést nyer, amiről a hallgatók szavazhatnak majd.

A Petőfi Rádió Talpra Magyar című műsorában indult útjára a tavaszi hajtás országjáró körút. Egész héten a rádió műsorvezető csapata olyan munkahelyeket keres fel, ahol a Petőfi szól, miközben dolgoznak. A hallgatók pedig folyamatosan élőben hallhatják majd, hogyan várják a stábot egy-egy munkahelyen.

Az első állomás egy szadai cukrászda volt. Az alkalmazottak azt mondták, évek óta a Petőfit hallgatják, mert szerintük megédesíti a süteményeiket. A héten még folyamatosan lehet jelentkezni a versenyre. A tét egy nyolcfős wellness pihenés.

- Aki eddig nem a Petőfit hallgatta, az átkapcsolhat, és hallgathat minket. Ez a jelentkezés feltétele, illetve egy kis meglepetéssel is készülniük kell. Énekelni, táncolni kell, vagy bármit lehet csinálni, a lényeg, hogy a Petőfi szóljon. Csak egy smst kell küldeni a rádió számára: 303-0380 – mondta Sipos Dávid Günther műsorvezető.

A Petőfi Rádiót egyre többen hallgatják, naponta már csaknem egy millióan kapcsolódnak be a műsorokba. A főszerkesztő szerint a szakmai kritika is egyre jobb.

- Nemrég az egyik legbefolyásosabb szaklap, a Billboard trendinek és fiatalosnak címezte a Petőfi Rádió zenei kínálatát. Ezt a sikert szeretnénk megünnepelni, azért indultunk országjáró köszönő körútra. Óriási az érdeklődés a hallgatók részéről, az ország minden szegletéből jelentkeztek, sőt, még a határon túlról is. A cél, hogy mindenhova eljussunk – magyarázta Pető Zoltán főszerkesztő.

Hogy melyik munkahely készült a legötletesebb produkcióval a Petőfi Rádió csapatának, azt a hallgatók dönthetik majd el. A hosszú hétvégén lehet szavazni, a győztes csapatot pedig jövő héten kedden, a Talpra Magyar című műsorban élőben jelentik be.