Biztonsági kamera rögzítette a katasztrófát

Nincs magyar állampolgár áldozata a hajnalban az oroszországi Rosztov-na-Donu repülőterénél lezuhant utasszállító gépnek - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium. A Flydubai légitársaság járata mintegy 250 méterrel a leszállópálya előtt csapódott a földnek.

Az orosz polgári, vészhelyzeti és katasztrófavédelmi minisztérium hivatalos tájékoztatása szerint a lezuhant Flydubai Boeing-737-800 gépen nem utazott magyar állampolgár. A fedélzeten 66 ember tartózkodott, 55 utas és 7 fős személyzet. A katasztrófában valamennyien életüket vesztették.

A jelenleg rendelkezésre álló információk alapján a pilóta hibázhatott, vagy a gép meghibásodása vezethetett a katasztrófához. A hatóságok még folytatják a kutatást – közölte a KKM.

Az RT orosz tévében bemutatott biztonságikamera-felvételen látszik, hogy a heves szélben a második leszállási kísérletet tévő gép még a leszállópálya előtt a földnek csapódik, majd lángok és szikrák csapnak a magasba.

Az utasok rokonai a tranzitváróban tartózkodnak, velük már a minisztérium által odarendelt pszichológusok foglalkoznak.

EPA/MAXIM ROMANOV

A repülőteret várhatóan huszonnégy órán keresztül zárva tartják.

A TASZSZ jelentése szerint három gép is volt, amely a rossz időjárási körülmények miatt nem landolt ezen a repülőtéren. A moszkvai Seremetyevo repülőtérről induló Aeroflot-gépet és a cseh légitársaság Prágában felszállt gépét Kranoszdar repülőterére irányították, a török légitársaság gépe pedig visszafordult felszállási helyszínére, Isztambulba.