A Jobbik-frakció alkalmazottja a Farkasok vezetője

A Jobbik-frakció alkalmazottja több éve a Farkasok vezetője. Erről a Jobbik szóvivője beszélt pénteken. Korábban több internetes oldal is írt arról, hogy létezik egy titkos rohamosztaga a pártnak. A Jobbik pedig azt közölte, nincs semmilyen kötődése a szervezethez.

Túlélési és általános harcászati ismereteket, sőt fizikai és lőkiképzést is kapnak a magukat Farkasoknak nevező osztag tagjai. A részvétel felvételeként pedig elsősorban a hazafias elkötelezettség és a hit szerepel.

A Jobbik titkos rohamosztaga - ezzel a címmel közölt cikket a Farkasok nevű szervezetről a ripost.hu csütörtökön. A lap azt is írta: az osztag a Jobbik különleges párthadserege, amelynek tagjait egy dzsihadista, halált istenítő kézikönyv alapján képzik.

Arról is írtak: míg a felszínen évek óta tart a “cukiságkampány a Jobbikban, addig a háttérben kőkemény szélsőjobboldali katonai felkészülés zajlik”.

A ripost.hu szerint a képzés rektora a magyar szélsőjobb szellemi vezérének tartott Baranyi Tibor Imre, akit Vona Gábor jó barátjaként neveznek meg. A portál szerint a Jobbik elnöke maga is óraadó tanár a kiképzéseken, sőt az osztag finanszírozásáról is a pártelnök gondoskodik.

A Farkasok egy airsoft sporteszközökkel gyakorlatozó ifjúsági szervezet, nem a Jobbik kemény magja, és semmilyen képzést nem tart sem Baranyi Tibor Imre, sem Vona Gábor. Így reagált Barcsa-Turner Gábor a Ripost.hu cikkére. Ugyanakkor levélben azt is írta: Vonával és Baranyival is személyes jó viszont ápol.

Az M1 által bemutatott egyik fotó a Magyar Szigeten készült. Bal oldalon Barcsa-Turner Gábor, a Farkasok vezetője, középen Baranyi Tibor Imre, Vona Gábor tanácsadója, az úgynevezett Metafizikai Hagyomány Egyházának főpapja, mellettük a Jobbik elnöke látható.

Sőt nem csak Vona Gábor, hanem más jobbikos képviselők is együtt szerepelnek a Farkasok vezetőjével.

A Jobbik szóvivője ennek ellenére azt mondta: a pártnak soha nem volt semmilyen kapcsolata a szervezettel: „A két szervezet, vagyis a Jobbik és az ominózus Farkasok között semmilyen kapcsolat, semmilyen átfedés nincs”.

Ugyanakkor az M1-nek arra a kérdésre, hogy részt vesz-e a Farkasok vezetője a párt tevékenységében, Mirkóczky Ádám azt válaszolta: Barcsa-Turner Gábor évek óta a párt munkatársa.

„A frakció alkalmazottja, különböző adminisztratív feladatokat lát el, talán 2010 vagy 2011 óta” – mondta Mirkóczky.

Az M1 stábja azt is megkérdezte, miként lehetséges az, hogy Vona Gábor, a párt elnökeként nem tudta, a Jobbik egyik munkatársa katonai jellegű alakulatot hozott létre. Mirkóczky Ádám úgy fogalmazott: a Jobbik soha nem firtatta, hogy alkalmazottjai munkán kívül milyen szabadidős tevékenységet folytatnak.

Kérdésünkre, miszerint Mirkóczky Ádám részt venne-e a Farkasok nevű szervezet kiképzésen, a szóvívő azt válaszolta: nem lát kivetnivalót a Farkasok tevékenységében, de nagyon kevés szabadideje van.