A Jobbik tagadja, hogy köze lenne a Farkasokhoz

A Jobbik állítólagos titkos rohamosztagáról cikkezik több internetes lap, videókat is mutatnak a Farkasok gyakorlatozásáról. A párt visszautasítja, hogy bármi köze lenne a Farkasokhoz.

A Jobbik titkos rohamosztaga: a Farkasok – ezzel a címmel közölt cikket a Ripost.hu. A lap úgy tudja, az osztag a Jobbik különleges párthadserege, amelynek tagjait egy dzsihadista, halált istenítő kézikönyv alapján képzik ki.

A Ripost.hu azt írja: míg a felszínen évek óta tart a cukiságkampány a pártban, addig a háttérben kőkemény szélsőjobboldali katonai felkészülés zajlik. A cikk szerint a magukat Farkasoknak nevező osztag tagjai katonai tankönyvekből tanulják a háború szabályait, és valódi fegyvereken gyakorolnak.

Az interneten több videó is elérhető a különleges osztag gyakorlatozásáról. Az egyikben saját kiképző táborukat népszerűsítik. Felsorolják, hogy a táborban résztvevők megtanulhatják többek között a túlélési ismereteket és az általános harcászatot, valamint fizikai és lőkiképzésben is részesülnek. Részvételi feltételként pedig elsősorban a hazafias elkötelezettség és a hit szerepel.

A Ripost.hu szerint a képzés rektora, a magyar szélsőjobboldal szellemi vezérének tartott Baranyi Tibor Imre, akit Vona Gábor jó barátjaként neveznek meg. Azt is írják: a Jobbik elnöke maga is óraadó tanár, sőt, a pártelnök az osztag finanszírozásáról is gondoskodik.

“A Farkasok csak egy Airsoft sporteszközökkel gyakorlatozó ifjúsági szervezet. Nem a Jobbik “kemény magja”, nem a Jobbik hozta létre, és semmilyen képzést nem tartott sem Baranyi Tibor Imre, sem Vona Gábor – így reagált levélben a 444.hu-nak az osztag alapítója. Barcsa Turner Gábor cáfolta, hogy az alakulat a Jobbik párthadserege lenne, ugyanakkor a levelében azt is írta, hogy ő maga Vona Gáborral és Baranyi Tibor Imrével is – ahogy fogalmaz – személyes jó viszonyt ápol.

A Jobbik közleményében azt írta: a Farkasok nevű szervezethez a Jobbiknak nincsen semmilyen kötődése.

A Ripost információi szerint az alakulatról csak a szigorú szűréseken áteső kiválasztottak tudhatnak, még a Jobbik vezetői közül sem mindenki.

A Híradó megkérdezte a Jobbik frakcióvezető-helyettesét, hogy tud-e a rohamosztagról és őt személy szerint kiképezték-e Farkasnak. Lukács László György azt mondta: számára a szervezet létezése is új információ.

A politikus a hivatalos közleményhez hasonlóan azt is cáfolta, hogy a Jobbiknak bármilyen köze lenne az alakulathoz.