Régi laptopja van? Így tud belőle újat varázsolni

Új, ingyenen letölthető szoftvert hoztak létre a Google segítségével, ami még a haldokló számítógépekből is gyors, könnyen kezelhető ChromeBookot varázsol. A CloudReady nevű operációs rendszert egy pendrive segítségével lehet feltelepíteni a régi laptopokra és PC-kre.

Az új, ingyen letölthető programot ChromeBook-nak hívják, és akkor érdemes telepíteni, ha a számítógép régi operációs rendszere már nagyon lassan működik, és nem lehet upgrade-elni.

Fotó: Twitter

Fotó: Twitter

A Neverware  a Google segítségével eredetileg diákoknak készítette el az operációs rendszert, amely bármelyik porosodó számítógépből ChromeBookot varázsol.

A CloudReady-t úgy alkották meg, hogy akkor is működőképes legyen, ha csak próbaképpen szeretnénk telepíteni: a szoftver ugyanis bármelyik operációs rendszerrel kompatibilis, egyetlen programot sem kell eltávolítani a számítógépről, párhuzamosan is tud működni.

Megnyugvás a Windows 10-hisztéria közepette

Az újítás pont jókor jött: sok laptopot tört meg és lassított le a Windows 10 telepítése. Ezek a “megzavarodott” gépek sokkal gyorsabban működhetnek ChromeBook-ként, a Google operációs rendszerét használva.

A szoftver telepítése is sokkal egyszerűbb: csak egy pendrive kell hozzá.

A szoftvert létrehozó Neverware vezérigazgatója is izgatottan várja az ingyenes program elterjedését: ”Ezzel a programmal végre világszerte könnyen és gyorsan lehet majd számítógépezni, és még új gépet sem kell hozzá venni” – mondta Jonathan Hefter.

Ezen a linken lehet ellenőrizni, hogy kompatibilis-e a számítógépen jelenleg működő szoftver az új CloudReady-vel.