Börtöntöltelékkel akarják lejáratni, mondja a Teleki igazgatója

Felháborítónak tartja, hogy egyes médiumokban családja a téma, miközben az oktatás helyzetéről kellene beszélni – mondta Pukli István gimnáziumigazgató. A pedagógustiltakozások egyik ismert szereplője szerint a hozzátartozóiról szóló diskurzust a TV2-n Zuschlag Jánossal készített interjú indította el.

Nem hiszi, hogy bárkinek bármi köze lenne a szüleihez, azok életéhez – mondta az M1-nek Pukli István budapesti Teleki Blanka Gimnázium igazgatója.

A pedagógustiltakozások egyik ismert szereplője azután nyilatkozott a televíziónak, hogy az M1 stábja megpróbálta felkeresni a szüleit lakóhelyükön, Dunaszentgyörgyön, de nem találták őket otthon.  Pukli István ezek után lapinterjúban azt nyilatkozta, az M1 zaklatta a szüleit. „Gyomorforgató, hogy miattam vegzál két idős embert a közpénzből fenntartott köztelevízió” – mondta.

“Az elrontott oktatási rendszerről kellene inkább beszélni”

Mint csütörtök délután az M1-en fogalmazott, ha valaki közszereplő (a családjából), akkor az ő, ezért tessék vele foglalkozni. Felháborítónak tartja, hogy ez a téma, miközben az oktatás helyzetéről kellene beszélni.

Elsősorban arról kellene szólni, hogy az elmúlt néhány évben mennyire elrontották a közoktatási rendszert, milyen rossz a NAT, mennyire túlterheltek a gyerekek. Ehelyett megpróbálják félrevinni az eseményeket, és arról beszélnek, hogy mi történt vele, mi van a családtagjaival, akiknek semmi köze az egészhez – mondta az iskolaigazgató az M1 riporterének.

Pukli szerint egy börtöntölteléket kérdeztek róla

A csatorna munkatársának arra a megjegyezésére, hogy a lavinát Pukli István indította el a Klubrádiónak a családjáról adott nyilatkozatával, az igazgató azt mondta, ez nem igaz. A lavina azzal indult el, hogy a TV2-ben meglebegtettek egy vélt információt, és szakértőként hallgattak meg egy „börtöntölteléket”, Zuschlag Jánost, és az ő szavára adnak – mondta.

Inkább ő hozta elő családi ügyeit

Zuschlag János volt szocialista országgyűlési képviselő azt mondta TV2 Tények hírműsorának pénteken, hogy Pukli István, a Civil közoktatási platform egyik tagja korábban barátja, harcostársa volt. A bűnszervezetben elkövetett csalásért hat év börtönre ítélt volt politikus a hírműsorban arról beszélt, ott volt, amikor Pukli István megalapította az Ifjú Szocialisták szekszárdi alapszervezetét. Zuschlag János kijelentette: a szervezetben mindenki tisztában volt azzal, hogy milyen pénzekből finanszírozzák az ifjúsági mozgalmat, hiszen hivatalosan nem kaptak támogatást, nem volt pénzük, minden pénzt “a civil szervezetek különböző módon elcsalt pénzeiből” kellett, hogy kifizessenek.

Hétfő este a Klubrádió Szabad sáv című műsorában a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója nagyapja ávós múltjáról beszélt, valamint elmondtam, hogy bátyja börtönben van, egy kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény miatt.  Pukli István a Klubrádióban azt mondta, hogy azért közli ezeket a nyilvánossággal, mert már így is lejárató kampány indult ellene.

Sokkal jobban örül, ha a gyerekek az iskolában lennének

Pukli István azzal kapcsolatban, hogy hétfőn tiltakozásképp sok gyerek nem ment iskolába, azt mondta, ehhez az ügyhöz semmi köze, amit nem ő szervezett, nem vállalja a felelősséget. Emlékeztetett rá, intézményvezetőként jelezte, sokkal jobban örülne, ha a gyerekek az iskolában lennének. Mindemellett köszönik a szülők támogatását, mert nemes ügy mellett állnak ki – tette hozzá.

Arról is beszélt, ha a szülők további hasonló akciókkal állnának elő, azokat iskolaigazgatóként nem tudná megakadályozni. Magánemberként, a tiltakozó mozgalom képviselőjeként szimpatizál a szülők akciójával, de intézményvezetőként és pedagógusként azt mondja, a gyerekeknek az iskolában a helyük. Megjegyezte azonban, hogy nem tud újabb készülő akcióról.