Legnézettebb volt sávjában a Dal döntője

A Dal 2016 műsorfolyam döntőjének nézettsége 920 ezer fő volt, amellyel a legnézettebb adás lett A Dal 2016 szombati műsorai között, egyben a legnézettebb produkció a saját sávjában. Azt is közölte az MTVA: idén csaknem kétszer annyian érdeklődtek a műsor döntője iránt online, mint tavaly.

“Eredményeivel A Dal 2016 a közmédia idei legnézettebb produkciója lett. Teljesítette legfontosabb célját is: számos új, igényes és minőségi dal született, amelyek már most sok néző kedvencévé váltak” – idézi a közlemény Grexa Liliánát, az MTVA műsorkommunikációs vezetőjét.

A 2016-os eurovíziós dalválasztó széria elő- és középdöntőit szombatonként a Duna tévén és a Duna Worldön együttesen alkalmanként 754 ezren nézték, ezzel A Dal 2016 mind az öt estén a saját sávjában a legnézettebb produkció volt: a tévénézők 17 százaléka választotta ezt a műsort.


Eurovíziós Dalfesztivál – A Dal döntője

Az elő- és középdöntők estéin alkalmanként 1,68 millióan néztek bele a több mint kétórás műsorfolyamba, egy-egy néző csaknem egy órát meg is nézett a programból.

Több néző…

A február 27-i döntő 22 százalékkal több nézőt vonzott, mint a megelőző hetek versengései.

A döntő nézettsége így a Nielsen Közönségmérés adatai szerint 920 ezer fő volt, ez 147 ezer fős növekedés a tavalyi döntőhöz képest és így a saját sávjában ez a produkció is a legnézettebb lett.

A két csatornán a műsor közönségaránya a teljes népesség körében összesen 20,6 százalék volt és 1 millió 841 ezer fő nézett bele legalább 1 percre, ez a teljes népesség 20,9 százaléka.

A műsorra odakapcsolók átlagosan 69 percet néztek meg A Dal 2016 több mint kétórás döntőjéből.

…és több látogató

A nézettség mellett online rekordot is döntött a Dal 2016. Az első elődöntőre A Dal 2016 weboldalán 71 ezer 110 látogató volt kíváncsi, ez összesen 432 ezer 546 oldalletöltést jelentett.

A döntőt majdnem ugyanennyien követték, szombaton 67 ezer 461, míg vasárnap 36 ezer 135 felhasználó látogatott el a műsor hivatalos weboldalára.

Ez összességében azt jelenti, hogy csaknem kétszer annyian érdeklődtek a műsor döntője iránt, mint tavaly.

Rekordközeli eredmény

A Medián webaudit adatai alapján A Dal 2016 döntőjének köszönhetően a közmédia portfolió összesített látogatószáma is rekordközelben alakult, szombaton több mint 302 ezer látogató kereste fel a hirado.hu, mediaklikk.hu, petofilive.hu és m4sport.hu által alkotott portálcsoportot.

“Számunkra kiemelt cél volt, hogy A Dal 2016 honlapján olyan folyamatosan frissülő extra és egyedi tartalmak legyenek elérhetőek, amelyek egyrészt releváns módon és realtime-ban egészítik ki A Dal 2016 adásait, másrészt úgy építik a weboldalt, hogy az a zenei műsor első számú hírcsatornájává váljon” – mondta Barna Anett Petra, az Új Média és Teletext Kft. tartalomfejlesztési főszerkesztője.