"Európa megerőszakolása" a címlapon

Megdöbbentő címlappal rukkolt elő az egyik legnépszerűbb lengyel lap: egy EU-s zászlóba öltözött fehér nőt raktak a borítóra, aki az őt zaklató migránsoktól próbál szabadulni.

"Az iszlám megerőszakolja Európát" cikk szerzője, Aleksandra Rybinska szerint az újévi kölni erőszak rádöbbentette Európa polgárait arra, hogy milyen veszélyekkel járhat a bevándorlók befogadása.

Az író szerint a fájdalmas beismerés csak idő kérdése volt: örökké nem lehetett eltussolni a migránsok által elkövetett bűncselekményeket a politikai korrektség és a tolerancia nevében. A wSieci lengyel magazin legújabb száma nem szűkölködik felkavaró című cikkekben, az említett címlapon kívül "Európa polka" és "Európa az öngyilkosság határán" című írásokat is publikáltak.

A cikk írója külön kitér a muzulmán hit és a kereszténység közötti feloldhatatlan ellentétre. Szembeállítja a kulturális, építészeti, zenei, gasztronómiai és öltözködésbeli különbségeket, majd emlékeztet: a két világ nem hiába harcol egymás ellen több mint 1400 éve.