Kínai vállalatnak adja el vízmű üzletágát a Bilfinger

A német Bilfinger építőipari konszern a kínai Chengdu Techcent Environment Group vállalatnak adta el Water Technologies üzletágát 200 millió euróért - közölte a mannheimi székhelyű vállalat.

A tranzakció lezárására az illetékes felügyeleti hatóságok engedélyével az első negyedévben kerülhet sor.

A Bilfinger tavaly jelentette be a konszern szerkezeti átalakítását. Per Utnegaard októberben közölte, hogy a vállalat a gyárépítő és ingatlanberuházásü üzletágra kívánja összpontosítani tevékenységét Európában. Bejelentette egyúttal a veszteséges erőmű kivitelező üzletág értékesítésének a szándékát, illetve hogy számos vételi ajánlatot kaptak a vízmű üzletágra.A víztisztítástól a szennyvízkezelésig a vízellátás teljes technológiai vertikumával foglalkozó vízmű üzletág esetében az összes megvizsgált lehetőség közül és az értékesítést találták a legmegfelelőbb megoldásnak. Az üzletág 1600 alkalmazottat foglalkoztat.

A  kínai Techcent 2014-ben vásárolt tulajdonrészt a német CNP Technology Water and Biosolids szennyvízkezelő vállalatban. Az ezer alkalmazottat foglalkoztató hamburgi cég rendelkezik egy szennyvízkezelő berendezéseket gyártó amerikai leányvállalattal is.