Cáfolják a drogozó kismamák csecsemőinek halálhírét

Mégis életben van az a két újszülött, akit császármetszéssel hoztak világra az orvosok Szolnokon, miután édesanyjuk kábítószert fogyasztott múlt héten. A hírt az egyik nő nagymamája erősítette meg az MTI-nek hétfőn.

A kisbabák állapotáról a Semmelweis Egyetem tájékoztatta az asszonyt, miután a sajtóban a kisbabák halálhírét keltették.

Az RTL Klub vasárnap este adott hírt arról, hogy mindkét kábítószerező törökszentmiklósi nő császármetszéssel világra hozott újszülöttje meghalt.

A két kisfiút a szolnoki kórházban császármetszéssel hozták világra, majd Budapestre vitték őket a SOTE I. szám Gyermekklinikájára.

A hirado.hu ezért még vasárnap este felhívta a kórházat, ahol azonban közölték: nem adhatnak tájékoztatást az ügyben.

Hétfőn délelőtt azonban az MTI arról számolt be, hogy az RTL Klub és a szoljon.hu információit a családok egyik ismerőse is megerősítette a távirati irodának.

A két nőt a szolnoki Hetényi Géza Kórház intenzív osztályán ápolják, az RTL Klub információi szerint továbbra is életveszélyes állapotban vannak, gép lélegezteti őket.

Az MTI megkereste a szolnoki kórházat, ahol azonban személyiségi jogokra hivatkozva nem nyilatkoztak.

Elzárkóztak a nyilatkozattól az érintett családok gondozói, valamint a törökszentmiklósi polgármester is.Kardos József, az Országos Mentőszolgálat Jász-Nagykun-Szolnok megyei kirendeltségének vezető mentőtisztje az MTI-nek hétfőn azt mondta, csupán a médiából értesült a történtekről, hivatalos értesítést nem kapott az újszülöttek állapotáról.

Szabó Zoltán, a megyei főkapitányság sajtószóvivője pedig közölte: a rendőrség a nyomozás érdekeire tekintettel a korábbi közleményét nem kívánja kiegészíteni.

A rendőrség múlt pénteken arról adott tájékoztatást, hogy a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság őrizetbe vett egy 39 éves helybéli férfit a városban történt kábítószer-fogyasztásokkal és megbetegedésekkel kapcsolatban.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főkapitányság korábbi tájékoztatása szerint több embert súlyos állapotban vittek kórházba a mentők Törökszentmiklósról egy veszélyes, új pszichoaktív anyag fogyasztása miatt múlt csütörtök éjszaka és péntek délelőtt.

A Szolnoki Járásbíróság elrendelte a törökszentmiklósi kábítószerüggyel kapcsolatban meggyanúsított férfi előzetes letartóztatását egy hónapra.