Megbüntetnek egy dán lányt, mert elüldözte támadóját

Pénzbírsággal fenyegetnek egy 17 éves dán lányt, mivel gázspray-vel fújta le támadóját,. A férfi elmenekült a helyszínről, a rendőrség nem keresi.

Az incidens Dánia déli részén történt Sonderborg városában helyi idő szerint este 10 órakor. A lány állítása szerint támadója angolul szólt hozzá, majd lelökte a földre és megpróbálta letépni a ruháját. A lány viszont paprikaspray-t húzott ki a táskájából és lefújta zaklatóját, aki elmenekült a helyszínről.

Az utca, ahol a sonderborgi támadás történt (Kép: Google Maps)

Az utca, ahol a sonderborgi támadás történt (Kép: Google Maps)A rendőrség vizsgálatot indított az ügyben, de nem csak a támadó ellen. Minden jel arra mutat, hogy a lánynak pénzbírságot kell fizetnie a paprikaspray használata miatt. A spray egész Európában kapható, de birtoklásáért három hónapos börtönbüntetést is kiszabhatnak Dániában.

A helyi rendőrség szóvivője kijelentette, hogy a paprikaspay használata illegális az országban, így egyértelmű, hogy a lánynak fizetnie kell. A 17 ezer forintnak megfelelő összeget az egyik helyi televíziós csatorna honlapján állítólag már összedobták a felháborodott olvasók, akik nem értik, hogyan gondolhatja valaki azt, hogy az önvédelem bűntett.

Dániában egyre gyakoribbak a fiatal nőket ért támadások. A kölni erőszak után Sondenborgból is számos bejelentés érkezett a rendőrségre, a helyi lapok szerint az új, négyszáz migránst ellátó menekültközpont megnyitása után szaporodtak el a nőket ért támadások.