Meghalt Clarence Reid

A Blowfly művésznevű amerikai rapper 77 éves volt.

Életének 77. évében elhunyt Clarence Reid, művésznevén Blowfly amerikai rapper. A hír a zenész dobosa, Tom Bowker közölte Reid Facebook-oldalán. A rapper szóvivője is megerősítette gyászhírt a Rolling Stone magazinnak. Csak az elmúlt hetekben derült ki, hogy Reid egy floridai hospice-ba vonult, májrákban szenvedett. Utolsó albuma 77 Rusty Trombones címmel februárban jelenik meg.

Reidet a hiphop keresztapjaként is emlegették, mert nagy hatással volt a műfaj kialakulására. Több sztár, például Beyonce vagy a Wu Tang Clan is készített feldolgozást dalaiból. "Megvolt az a kiváltságom, hogy együtt játszhattam Blowfly-jal. Nyugodj békében, Clarence Reid" - írta Twitter-oldalán Flea, a Red Hot Chilli Peppers basszusgitárosa.

Clarence Reid 1971-ben adta ki első albumát The Weird Wild World of Blowfly címmel, azóta 25 albuma jelent meg, köztük a Porno Freak, a Blowfly's Party, a Blowfly and the Temple of Doom és a Fahrenheit 69. 2011-ben Jonathan Furmanski dokumentumfilmben mutatta be Blowfly életét. Bár szókimondó szövegeivel sohasem került be a népszerű zenék közé, számos hiphop sztárra volt nagy hatással zenéjével és fellépéseivel.