Megrázó felvétel a kölni molesztálásról

A legnagyobb videomegosztóra is kikerült képsorokon az látszik, hogy migránsok egy csoportja körülvesz egy szőke nőt, aki hiába kér segítséget. Ifjabb Lomnici Zoltán szerint a migrációs politika sürgős szigorítására van szükség.

Frissítés:

A M1 Híradóban 2016. január 12-én bemutatott kölni erőszakról szóló összeállításban egy amatőr videó is szerepelt. A felvétel a Youtube-on jelent meg 2016. január 7-ei dátummal, a kölni erőszakos cselekményekkel kapcsolatban.  Ugyanez a videó, amely a 2013-as egyiptomi tüntetéseken történt, nők ellen elkövetett erőszakos cselekményeket mutatja be, több más dátumon is elérhető.

A szemtanúk szerint a módszer mindkét helyszínen ugyanaz volt. A Híradó a témában ugyancsak január 12-én készített egy összefoglalót, amelyet itt nézhet meg.  

 

Szilveszter éjszaka Kölnben készült az a felvétel, amely nemrég került fel az egyik legnagyobb videomegosztó oldalra. Több tucat migráns vesz körül egy szőke nőt, akinek esélye sem volt a menekülésre. Hiába kiabált és próbálta újra és újra ellökni magától a migráns férfiakat, azok nem engedték. A videót valószínűleg telefonnal készítette az egyikük, hosszan mutatja a dulakodást.

Egy héttel ezelőtt, január 4-én pattant ki, hogy mi történt Kölnben szilveszter éjszaka. Azóta Németország több nagyvárosában, Ausztriában, Finnországban, Svájban és Svédországban is tömegesen tettek feljelentést nők, akiket a migránsok szilveszter éjszaka zaklattak, molesztáltak vagy ki is raboltak.

Ifjabb Lomnici Zoltán a Ma reggelben azt mondta: idén 10 nap alatt 25 ezer illegális bevándorló lépte át Szlovéniát és ment tovább nyugatra. Az alkotmányjogász szerint szükség van a migrációs politika szigorítására. Hozzátette: amennyiben nem lesz radikális változás az Európai Unióban a migránspolitikát illetően, a lehető legsúlyosabb polgári kitörésekre, felkelésekre, lázadásokra lehet számítani.