Dióssy Klári: Maximálisan fogok készülni

Őszintén tisztelem Gabit, de ha már ez a helyzet így alakult, én Dióssy Klári szeretnék lenni és nem Jakupcsek Gabriella - mondta a műsorvezető.

Dióssy Klári, a Család-barát magazinműsor korábbi műsorvezetője vezeti január 25-től a Ridikül című női beszélgetős műsort. Klári örül a feladatnak, de nagy kihívásként is tekint rá. Tudja, hogy nehéz lesz elfogadtatni magát, de igyekszik minden eddigi tudását beleadni, hogy a nézők továbbra is szeressék a műsort. Ahogy mondta, ismeri és őszintén tiszteli Jakupcsek Gabit, de ő Dióssy Klári szeretne lenni.

Dióssy Klári műsorvezető. Fotó: Ridikül

Dióssy Klári műsorvezető. Fotó: Ridikül-Nagyon nehéz feladat lehet úgy átvenni egy műsort, hogy azt egy másik műsorvezetővel szokták meg és szerették meg az emberek. Milyen érzések vannak benned?
-A felkérésnek nagyon örülök, de mióta kiderült, kaptam hideget-meleget. Tudom, hogy nem arról van szó, hogy engem nem szeretnek, sokkal inkább arról, hogy Gabit nagyon szerették a nézők. Edzem a lelkem, de fáj, amikor olyan emberek támadnak, akik nem is tudják, ki vagyok és mit csináltam eddig.
Névjegy: Dióssy Klári 1971. február 4-én született Mezőtúron. A Szegedi Tudományegyetemen, magyar szakon diplomázott. A közmédiánál 1993 óta dolgozik. A szegedi stúdióban szerkesztőként, műsorvezetőként végezte munkáját. Majd 2011-ben felköltözött Budapestre. A Ma reggel, a Balatoni nyár és a Család-barát magazin műsorvezetője volt. Január 25-én láthatják a nézők

-Évek óta vezetted a Család-barát magazint, az is beszélgetős műsor volt, így nem áll távol tőled ez a műfaj?
-Igen. A Család-barátban 8-10 percünk volt egy-egy témára, ami sokszor kevésnek bizonyult a részletes kibontásához, de a Ridikülben lesz erre lehetőségem. Ez egy kihívás, egy új feladat és igyekszem jól csinálni. Az elején biztosan Gabihoz fognak hasonlítani, de remélem, idővel elfogadják, azt, amilyen én vagyok, és azt, ahogyan én csinálom. Nehéz feladat lesz, de minden erőmmel azon leszek, hogy velem is szeressék ezt a műsort. Őszintén tisztelem Gabit, de ha már ez a helyzet így alakult, én Dióssy Klári szeretnék lenni és nem Jakupcsek Gabriella.

-Mit gondolsz, miért rád esett a választás?
-Talán azért, mert az az empatikus képesség, ami ehhez a műsorhoz szükséges, megvan bennem. Ennek valamiért így kellett lennie. Van egy szakmai út mögöttem, amire lehet alapozni és maximálisan fogok készülni minden egyes műsorra. Jön egy új feladat, állok elébe…

-Mikor láthatnak először a nézők a Ridikül műsorvezetőjeként?
-Január 25-én lesz az első adás.

-Ahogy mondtad kaptál hideget-meleget. Felkészültél arra, hogy további rosszízű megjegyzések érhetnek?
-Kényszerítem magam arra, hogy ne olvassam el a kommenteket, mert sok bántás érhet. Látszólag egy kőkemény csaj vagyok és mindent kibírok, de belül azért érzékeny vagyok.

-A kislányod elvesztése óta még érzékenyebb lettél…
-Igen, de közben erősebb is. Sokáig nem tudtam róla beszélni, mert a miérteket kerestem. Másrészt nem is akartam róla beszélni. Amikor 2001-ben elvesztettem Adélkát még a pályám elején voltam, nem akartam, hogy ez alapján ítéljenek meg. Ma már tudok róla beszélni, de ehhez fel kellett magam vértezni. A múltam megtanított arra, hogy élesen el tudjam választani a munkám és a magánéletem. Mégis az emberi sorsok, a szociális témák nagyon érdekelnek. Mindig oda kanyarodik az ember, ahol a lelke van…

-Aztán másfél évvel ezelőtt megérkezett Máté…
-Máté csodaként jött az életünkbe, hála az Istennek. A munka mellett minden időmet vele töltöm, mert tudom, hogy ezek az idők nem hozhatóak vissza. A párommal, Sanyival is nagyon jól megvagyunk, mindenben támogat. Megtaláltam az egyensúlyt a munka és a család között, remélem ez így is marad. Most nagyon kerek az életünk.