Késik a vasutas sztrájk

A Magyar Hírlap pénteki számában megjelent cikk szerint az érdekképviseletek sem állapodtak meg egymással az elégséges szolgáltatásról, nemhogy a MÁV vezetésével. Ha nem lesz megegyezés, legvégső esetben bíróság dönthet arról. Bérmegállapodás továbbra sincs az állami vasúttársaságnál.

Meleg János, a Vasutasok Szakszervezetének elnöke a lapnak azt mondta, az öt szakszervezetnek a részletekben kellene megállapodnia, majd a cég vezetésével az elégséges szolgáltatás mértékéről is egyezségre kell jutni.Hozzátette, csütörtökön a szakszervezet elnöksége javaslatot tett a sztrájkbizottság létrehozására, de a végső szót a választmány mondja ki, miután a többi szakszervezettel is egyeztettek.  Ha végül nem lesz megállapodás a vasúttársasággal, akkor a bíróság döntését is meg kell várni.

Közölte továbbá, legkevésbé a vasutasok örülnének egy sztrájknak, de a jelenlegi béremelési ajánlat elfogadhatatlan, mivel a vasútnál dolgozók reálkeresete idén csökkenne, ha azt elfogadnák. Hozzáfűzte, a sztrájk mellett a demonstráció vagy különböző figyelmeztető akciók is szóba kerülhetnek.